Zimski uspon na Stankov vrh

Po svojoj visini Bilogora je najmanja, ali prostranstvom jedna od najvećih naših gora. Premda se u geografskom smislu ubraja među humije, zbog svoga je položaja usred prostrane ravnice prilično uočljiva. Pruža se u smjeru sjeverozapad-jugoistok povezujući planine Hrvatskog zagorja i Požeško gorje, a proteže se poput bila u dužinu od 80 km. Vrlo je pravilnog reljefa. Njezino jasno izraženo bilo blago se spušta na južnu stranu, a malo strmije na sjevernu stranu. Najviši joj je vrh Stankov vrh.

KOPRIVNIČKI PLANINARSKI PUT: KT 6 – KT 3

Zimski uspon na STANKOV VRH (309 m)

13.1.2016. – subota

Ovaj izlet je idealan za nove članove da se upoznaju s ljepotama i osnovama planinarstva, prođu dio Koprivničkog planinarskog puta koji održava HPD ”Bilo”, te iskušaju svoju formu.

TEŽINA  STAZE

lagana staza

 

Polazak

u 7.45. sati okupljanje na željezničkom kolodvoru u Koprivnici. Polazak vlaka za Kop.Brege u 8.07. sati. Svatko sam kupuje kartu (oko 17 kn).

 

Od željezničkog kolodvora Bregi trasom Koprivničkog planinarskog puta do nove planinarske kuće „Anin vrh“ gdje je predviđen poduži odmor. Ponijeti sa sobom nešto za pečenje na žaru i piće.

Dalje nastavljamo još 30 min do Stankovog vrha (309 m), najvišeg vrha Bilogore.

 

POVRATAK 

trasom Koprivničkog planinarskog puta do KT3 (PRC) i odatle povratak u Koprivnicu oko 16 sati.

 

Ukupno oko 5 sati hoda.

 

Prijave četvrtkom u prostorijama društva najkasnije do 11. siječnja.

 

Vodič

Ivica Kušek 091 251 0571

 

VAŽNO: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu te u slučaju nepredviđenih okolnosti.