Zimski uspon na Stankov vrh

Ovaj izlet je idealan za nove članove da se upoznaju s ljepotama i osnovama planinarstva, prođu dio Koprivničkog planinarskog puta u zimskim uvjetima koji održava HPD ”Bilo”, te iskušaju svoju formu na početku godine.

KOPRIVNIČKI PLANINARSKI PUT: KT 6 – KT 3

Zimski uspon na STANKOV VRH (309 m)

16.1.2021., subota

Po svojoj visini Bilogora je najmanja, ali prostranstvom jedna od najvećih naših gora. Premda se u geografskom smislu ubraja među humije, zbog svoga je položaja usred prostrane ravnice prilično uočljiva. Pruža se u smjeru sjeverozapad-jugoistok povezujući planine Hrvatskog zagorja i Požeško gorje, a proteže se poput bila u dužinu od 80 km. Vrlo je pravilnog reljefa. Njezino jasno izraženo bilo blago se spušta na južnu stranu, a malo strmije na sjevernu stranu. Najviši joj je vrh Stankov vrh visok 309 m.

VISINSKA RAZLIKA

170 m

TEŽINA

Sveukupno oko 5 sati laganog hoda u zimskim uvjetima

POLAZAK

Okupljanje u 7.45 na željezničkom kolodvoru Koprivnica. Molimo da dođete na vrijeme kako bismo svi stigli kupiti kartu za vlak do Koprivničkih Bregi koji polazi u 8.12.

USPON

Od Bregi krećemo trasom KPP oko pola sata do KT6 u kafiću Glogovac gdje je prva stanka za kavu i udaranje žigova. Nakon toga uspon do Planinarske kuće „Anin vrh“ gdje je duži odmor odmor za ”gablec”. Tamo postoji mogućnost pripreme planinarskog obroka na žaru pa, po želji, ponijeti kobase, jeger, špek… Nastavak KPP-om do Stankovog vrha (309 m). Ukupno oko 2 sata hoda.

SILAZAK

Nakon odmora  krećemo preko Rajčevice i Bila (294 m) do PRC-a (KT3) gdje je predviđen poduži odmor i natrag u Koprivnicu uz odmore po potrebi. Ukupno oko 3 sata hoda.

POVRATAK

oko 16.00

CIJENA KARTE ZA VLAK

17.40 kn, za umirovljenike 8.70 kn

POTREBNA OPREMA

cipele za zimske uvjete, sklopivi štapovi, toplija i slojevita odjeća, zaštita od kiše i hladnoće, kapa i rukavice, hrana i napici po osobnoj potrebi

VRH u Hrvatskoj planinarskoj obilaznici

Stankov vrh (309 m)

Na redovnim sastancima četvrtkom ili u toku izleta možete kupiti dnevnik koprivničkog planinarskog puta za utiskivanje žigova kontrolnih točaka.

VODIČ

Ivica Kušek

VAŽNO: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu te u slučaju nepredviđenih okolnosti.