VIS

Vis, sa 90,3 km2 površine, dužine 18 km i širine 9 km, deseti je po veličini od tisuću otoka i otočića Jadrana. Na otoku danas postoje tragovi davnih stanovnika Ilira, Helena, Rimljana i konačno Hrvata. Dugo je vremena bio vojna baza pa se nije turistički razvijao, ali danas ga oblikuju mnoge turističke znamenitosti. Najviši vrh otoka je Hum (587 m), a blizu njega je kapelica Sv. Duha odakle se pruža prekrasan pogled.

OTOK VIS, HUM (587 m)

27. – 30. svibnja 2023. (subota – utorak)

1. DAN, SUBOTA, 27. svibnja 2022.

POLAZAK

U 3:00 sata s parkirališta kod hotela “Podravina” u Koprivnici.

Vožnja, uz zaustavljanje po potrebi do trajektne luke Split. Slobodno vrijeme u Splitu. Polazak trajekta iz Splita u 11 h (autobus se također ukrcava na trajekt). Vožnja traje oko 2,5 sati. Dolazak u Vis oko 13.30 sati te organizirani obilazak grada uz stručnog vodiča – rimske terme, samostan sv. Jeronima u Visu, tvrđava u gradu, muzej. Slobodno vrijeme do 18.00 sati. Vožnja autobusom do Komiže i smještaj u apartmane i kuće. Apartmani je nekoliko u tri objekta te višesobna kuća, a prilikom uplate akontacije odabirete smještajnu jedinicu.

2. DAN, NEDJELJA, 28. svibnja 2023.

Okupljanje planinara na dogovorenom mjestu u Komiži u 6.45. vožnja autobusom do grada Visa. Polazak na planinarenje od grada Visa do planinarske kuće, kroz središte otoka, preko brda Hum i spuštanje prema gradu Komiži. Ručak iz ruksaka. Broj i trajanje odmora prilagođeno je grupi. Ukupno hodanje je 6 sati. Dolazak u Komižu. Slobodno vrijeme.

3. DAN, PONEDJELJAK, 29. svibnja 2023.

Okupljanje planinara u 6.45 u Komiži na dogovorenom mjestu. Vožnja autobusom do Visa. U 7.30 ukrcavanje na turistički brod kojim se vozimo oko čitavog otoka uz zaustavljanje pored značajnih prirodnih obilježja otoka te odlazak do otoka Biševa i obilazak špilje s turističkim brodicama. Zaustavljanje na jednoj od odabranih plaža (ovisno o vremenu) i kupanje. Ručak iz ruksaka. Povratak u Vis oko 17.00 sati. Vožnja autobusom do Komiže. Slobodno vrijeme u Komiži.

4. DAN, UTORAK, 30. svibnja 2023.

Slobodno vrijeme u Komiži, kupanje u vlastitom aranžmanu. Polazak iz Komiže u 13.30 h s dogovorenog mjesta. Dolazak u Vis i ukrcaj na trajekt u 15:30. Dolazak u Split u 18 h i polazak prema Koprivnici. Usputna zaustavljanja. Dolazak u Koprivnicu u noćnim satima.

HPO

Vis – vrh Hum (587 m)

SMJEŠTAJ

Smještaj u privatnim apartmanima. Brojkama su označeni kreveti u sobama. Brojka 2 označava bračni krevet, brojka 1 označava krevet za jednu osobu (može biti krevet, a može biti trosjed ili sofa na razvlačenje).

Apartman Goli – peterosobna kuća, dvije kupaonice, kuhinja (broj kreveta po sobama je 2, 1+1, 2+1, 2+1, 2).

Vila Katina – četiri apartmana za pet osoba (2+2+1)

Vila Tonči – tri apartmana za tri osobe i jedan apartman za pet osoba (2+1 i 2+2+1)

Studio Ana Mari – tri studio apartmana za dvije osobe (u objektu je jedan pomoćni ležaj koji se može umetnuti po potrebi)

CIJENA IZLETA    

160 Eura (1.205,52 HRK)

Obavezna uplata 50 Eura prilikom upisa, a upis je moguće napraviti četvrtkom u prostorijama Društva, počevši od 2. veljače 2023.

Kod prijave se obvezno izjasniti za smještajnu jedinicu.

Cijeli iznos mora biti uplaćen najkasnije do 18. svibnja 2023.

CIJENA UKLJUČUJE

prijevoz autobusom i trajektom, 3 noćenja u privatnim smještajnim jedinica u Komiži, boravišnu taksu, vožnju brodom oko otoka Visa, ulaznicu za Modru špilju na Biševu, turističkog vodiča po gradu Visu.

CIJENA NE UKLJUČUJE

ulaznicu za posjet muzeju u Komiži i Visu, ulaznice u kulturne i sakralne objekte, trošak prehrane – svaki apartman ima kuhinju te imate mogućnost pripreme hrane u objektu, a grad Komiža ima nekoliko restorana u kojima se može za pristojne novce pojesti dobar obrok.

Organizator zadržava pravo manjih korekcija u cijeni, sukladno uvjetima za vrijeme izvršenja programa.

POTREBNA OPREMA

osnovna planinarska oprema, planinarske cipele, štapovi, zaštita od sunca i kiše, sunčane naočale, manji jednodnevni ruksak za pješačenje, hrana i piće prema osobnim potrebama, rekviziti za kupanje, planinarska iskaznica i obilaznica, obavezno osobna iskaznica te zdravstvena iskaznica.

Prijave i uplate vodiču najkasnije do 18. svibnja, četvrtkom u 18 sati u prostoriji HPD “Bilo”, Augusta Šenoe 1 (podrum), Koprivnica.

VODIČI

Ivana Kolar (626-164; 091/5059-837)

Miroslav Kanisek (095/815-9838)

Telebar Dražen

Osigurajte svoje mjesto u autobusu na vrijeme, a u slučaju odustajanja pronađite zamjenu jer uplaćeni novac ne vraćamo, osim u iznimnim slučajevima prema Pravilniku sekcije za izlete.

NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da ima plaćenu članarinu za tekuću godinu, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu te u slučaju nepredviđenih okolnosti.