Slovenija – Veliki vrh

Košuta najduži planinski greben u Sloveniji (oko 10 km) pripada planinskom lancu Karavakne. Sam greben ujedno je i granica između Slovenije i Austrije. Na grebenu Košute nalazi se 6 vrhova preko 2000 mnv, naš cilj Veliki vrh (2088 mnv) najzapadniji je dio grebena. S vrha pružaju se prekrasni pogledi na Karavanke, Julijske Alpe, Visoke i Niske ture u Austriji.

KOŠUTA – VELIKI VRH (2088 m)

Subota, 15. srpanj 2023.

PRIJEVOZ

Autobus

POLAZAK

U 3.00 h s parkirališta kod hotela „Podravina“ u Koprivnici

POVRATAK

Povratak u Koprivnicu u  večernjim satima

PLANINARSKA TURA

Vožnja autobusom do mjesta Podljubelj odakle započinjemo hodanje planinarskom stazom koja vodi do planinarskog doma na Kofcah, gdje imamo kratku pauzu. Zatim slijedi uspon do vrha Veliki vrh, silazak do Doma na Kofcah, ručak po želji, iz ruksaka ili u planinarskom domu. Nakon ručka silazak do Podljubelja i povratak u Koprivnicu.

PREDVIĐENO TRAJANJE HODA

Predviđeno trajanje uspona oko 4.30 h + pauze prema potrebi grupe, duži boravak na vrhu i kod planinarske kuće, silazak oko 4.00 h + pauze.

ZAHTJEVNOST IZLETA / TEŽINA STAZE

Kondicijska K2 (umjereno teško) / Tehnička T1 (nezahtjevno)

VISINSKA RAZLIKA

1430 m

POTREBNA PLANINARSKA OPREMA

Osnovna planinarska oprema, štapovi za hodanje, zaštita od sunca, kiše i hladnoće, slojevita odjeća, dovoljno vode i hrane prema osobnim potrebama.

OBAVEZNI DOKUMENTI

Planinarska iskaznica, osobna iskaznica i zdravstvena iskaznica.

PREHRANA

Iz ruksaka

CIJENA PRIJEVOZA

35 € – uplaćuje se prilikom prijave, na listu se upisuje nakon uplate

OSTALI TROŠKOVI

Osobni troškovi

VODIČ

Bojana Balog 099/2222-900, pomoćni vodič – Lidija Briški

PRIJAVE

Četvrtkom u 18 sati u prostoriji Društva, Šenoina 1 (podrum)

NAPOMENA

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da ima plaćenu članarinu za tekuću godinu, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu te u slučaju nepredviđenih okolnosti.