Sjeverni Velebit – Korenski vrh (1.076 m)

Kutarevo
Kutarevo // foto: visit-lika.com

Korenski vrh najviša je točka na šumovitom grebenu neposredno iznad Kutereva. Iako sam vrh nije osobito atraktivan, zanimljiv je jer posjetitelju omogućava da stekne nov dojam o kontinentalnoj strani Velebita koja se spušta prema Lici. Na tom ličkom pobočju Velebita je nekoliko raštrkanih planinskih sela koja planinari rado posjećuju pri putovanju na sjeverni Velebit. Najpoznatija među njima su Krasno i Kuterevo.

 

VAŽNO:    Izlet se održava uz pridržavanje svih trenutnih epidemioloških mjera i preporuka. U autobusu obavezno nošenje maske, svatko sjedi sam osim članova iz iste obitelji. U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, izlet se odgađa!

 

SJEVERNI VELEBIT – Korenski vrh (1076 m)

subota, 6. ožujka 2021.

 

PRIJEVOZ

autobus

 

POLAZAK

Autobusom u subotu u 5:30 sati s parkirališta kod hotela „Podravina“ u Koprivnici.

Vožnja autocestom do Otočca, a dalje do naselja Krasno, uz zaustavljanje po potrebi. U Krasnom obilazak Kuće Velebita (tko želi – grupa uz obavezno vođenje plaća 40 kn po osobi). Kuća Velebita je posjetiteljski i informacijski centar o Nacionalnom parku Sjeverni Velebit. Nakon obilaska, nastavak puta prema Kuterevu, zaseok Šporčići.

 

VISINSKA RAZLIKA

500 m visinske razlike

 

ZAHTJEVNOST STAZE

Srednje teška  (K2-T1)

 

USPON

od zaselka Šporčići krećemo prema vrhu (1,5 – 2 sata hoda ovisno o tempu grupe). Na vrhu poduži odmor i silazak po istoj stazi.

                      

POVRATAK

Na povratku zaustavljanje u Kuterevu te obilazak Utočišta za medvjede.

Povratak prema Koprivnici, uz stajanja po potrebi.

 

POVRATAK

Očekivani dolazak u Koprivnicu oko 21:30 sati.

 

CIJENA PRIJEVOZA

200 kn (na bazi 30 osoba uz poštivanje potrebnog razmaka u busu)

 

OSTALO

40 kn (ulaznica u Kuću Velebita)                  

 

Prijave i uplata četvrtkom u 18 sati u prostoriji Društva, Šenoina 1 (podrum)

 

POTREBNA OPREMA

Obavezno planinarska iskaznica, osobna i zdravstvena, osnovna planinarska oprema za zimske uvjete planinarenja (čvrste pl. cipele), štapovi za hodanje, zaštita od sunca, kiše i hladnoće, slojevita odjeća, dovoljno vode i hrane prema osobnim potrebama.

 

HRVATSKA PLANINARSKA OBILAZNICA

Korenski vrh

 

VODIČ

Renato Rac 098/643-542

NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da ima plaćenu članarinu za tekuću godinu, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu te u slučaju nepredviđenih okolnosti.