SAMOBORSKO GORJE – Cerinski vir 335 m

Cerinski vir // foto: samobor.hr

Najslikovitiji slap Samoborskog gorja, nalazi se u kanjonu Javoračkog potoka i dosta dugo bio je skriven od pogleda lokalnih planinara koji su na njega slučajno nabasali 1927. godine, po povratku s izleta na Japetić. Skriven u šumi, odvojen od svijeta do nedavno teško prohodnim putevima, njegov se šum čuje prije nego li se dođe do usjekline niz koju se slijeva predivni 10-metarski slap. Osobito je lijep u proljeće i jesen, kad je potok bogat vodom.

SAMOBORSKO GORJE – Cerinski vir (335 m)

subota, 2. listopada 2021.

VAŽNO:    Izlet se održava uz pridržavanje svih trenutnih epidemioloških mjera i preporuka. U autobusu obavezno nošenje maske, svatko sjedi sam osim članova iz iste obitelji. U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, izlet se odgađa!

PRIJEVOZ:

autobus

POLAZAK:

U subotu 7.00 sati s parkirališta kod hotela „Podravina“ u Koprivnici. Vožnja do naselja Smerovišće, uz zaustavljanje po potrebi.

VISINSKA RAZLIKA:

89 m visinske razlike

ZAHTJEVNOST STAZE:

lagana staza

USPON:

oko 9.00 sati dolazak u Smerovišće te slijedi uspon prema planinarskom domu Cerinski vir u trajanju oko 1 sat gdje se odvaja staza za slap Cerinski vir koji je udaljen oko 15 min hoda. Povratak u planinarski dom gdje je predviđen poduži odmor. Nakon odmora povratak u Smerovišće te busom put u Samobor. Sveukupno oko 3 sata hoda.

POVRATAK:

očekivani dolazak u Koprivnicu oko 19.00 sati

CIJENA PRIJEVOZA:

100 kn (na bazi 30 osoba uz poštivanje potrebnog razmaka u busu)

Prijave i uplata četvrtkom u 18 sati u prostoriji Društva, Šenoina 1 (podrum)

POTREBNA OPREMA:

obavezno planinarska iskaznica, osobna i zdravstvena, osnovna planinarska oprema za zimske uvjete planinarenja (čvrste pl. cipele), štapovi za hodanje, zaštita od sunca, kiše i hladnoće, slojevita odjeća, dovoljno vode i hrane prema osobnim potrebama.

VODIČ:

Ivan Burić  098 374 831  

NAPOMENA:

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da ima plaćenu članarinu za tekuću godinu, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu te u slučaju nepredviđenih okolnosti.