Podunavski pješački put

LISKA (297 m)

20. PODUNAVSKI PJEŠAČKI PUT

Istočna Slavonija

27. i 28.04.2019., subota i nedjelja

PD Zanatlija nas poziva na jubilarni 20. PODUNAVSKI PJEŠAČKI PUT, tradicionalni pohod planinara od Aljmaša do Erduta koji će se održati 28. travnja 2019. godine.

Vrh Liska (297 m) nalazi se na zapadnom dijelu Fruške gore iznad Iloka i najviši je vrh Vukovarsko-srijemske županije. To je kontrolna točka planinarske obilaznice “Najviši vrhovi hrvatskih županija”. Vrh je u neposrednoj blizini državne granice između Hrvatske i Srbije. Sam vrh je u polju na kojem je betonski geodetski stup (na stupu su planinarske oznake i metalni pečat), tek nekoliko metara udaljen od granice na teritoriju države Hrvatske.

 

VISINSKA RAZLIKA: oko 100 m

TEŽINA: Lagana staza

 

PRVI DAN:

POLAZAK

5.00 sati s parkirališta kod hotela “Podravina”. Putovanje od Koprivnice do Iloka sa zaustavljanjem za kavu.

USPON

(oko 1 sat + odmor) Od parkirališta u vinogradima stazom do vrha Liska (297 m) na samoj granici Hrvatske i Srbije. Vrijeme za odmor i slikanje.

SILAZAK

(1 sat + odmor) istim putem do autobusa. Odlazak autobusom u Ilok. Razgledavanje grada i obilazak Starih podruma (30 kn). Nakon toga, putem prema Vukovaru, zaustavljamo se kod Muzeja vučedolske kulture (30 kn) za razgledavanje postava muzeja. U Vukovaru je predviđeno slobodno vrijeme za razgledavanje grada. Noćenje u Hostelu Plus u Vinkovcima (100 -110 kn).

 

DRUGI DAN:

Rano ustajanje i vožnja do Aljmaša gdje ćemo sudjelovati u tradicionalnom pohodu PODUNAVSKI PJEŠAČKI PUT od Aljmaša do Erduta (oko 3,5 sata + odmor). U Erdutu, po dolasku oko 14.00 sati, organiziran je ručak po povoljnim cijenama i druženje uz glazbu i planinarsku veselicu.

 

CIJENA IZLETA:  za članove 150 kn

PRIJEVOZ: autobus

 

POTREBNA OPREMA

osnovna planinarska oprema,

 

NOĆENJE

Hostel Plus (vreće za spavanje nisu potrebne)

 

Prijave i uplate vodiču najkasnije do 18.04. četvrtkom u 18.00 sati u prostoriji Društva, Šenoina 1 (podrum)

 

VODIČ

Boris Majerus

 

NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu te u slučaju nepredviđenih okolnosti.