Održana izvještajna Skupština HPD-a “Bilo”

U subotu, 13. svibnja 2023. održana je redovna Izvještajna Skupština HPD-a “Bilo” na planinarskoj kući “Anin vrh”. Bila je planirana radna akcija nakon toga no kišno i mokro vrijeme nas je u tome spriječilo.

Skupio se priličan broj planinara, taman nešto više od potrebnog kvoruma a dovoljno da stanemo u našu malu planinarsku kuću.

Treba napomenuti da smo se dovezli automobilima, jedini pješaci su bili Barica i Zvonko Polak, autori i neslužbeni markacisti staze iz Draganovca nazvane po njima “Polakov put”.

Na skupštini su pročitana i prihvaćena jednoglasno sva izvješća raznih sekcija Društva. Naš novi član Petar Csik je pročitao izvješće Viskokogorske sekcije umjesto voditelja sekcije, mladost kuca na vrata i tome se jako veselimo.

Također treba pohvaliti obnovljenu Markacističku sekciju koja je vrlo aktivna. Staze kojima sigurno kročimo trasirali su i označili upravo takvi ljudi.

Posebnu zahvalnost dugujemo vodičima koji organiziraju i vode izlete. Nije nimalo jednostavno organizirati i voditi izlet  u planine, to iziskuje znanje, vrijeme i veliki trud.

Alfa i omega naše Foto sekcije, Dunja i Neven, urednici časopisa, autori brojnih fotografija, kreatori web stranice i aktivni na svim područjima ovaj puta su imali najvažniju zadaću: čuvali su doma našu najmlađu članicu Iskru.

Istaknula bih važnost volonterskog rada zahvaljujući kojem Bilo uspješno djeluje već 95. godina. U ožujku je u Podravki održana svečana sjednica povodom obljetnice koja će biti obilježena još nizom akcija tokom cijele godine.

Na kraju nam se nasmiješilo sunce pa smo se još neko vrijeme družili vani. Zajednički gablec, topli čaj i kava posebno su fini uz čašicu razgovora i planinarskih dogovora.

Tekst: Jadranka Čiček