NOVIGRADSKIM STAZAMA, BILOGORA

Izvor: drava.info

Novigrad Podravski, jedno od većih naselja u neposrednoj blizini Koprivnice, svojom bogatom poviješću i marljivim ljudima nudi pregršt tema za izlete. Cilj i ovog planinarskog pohoda novigradskim stazama je približiti samo neke od skrivenih staza kojim obiluje Novigrad i okolica. Smjer kretanja ove godine je Jabučeta – Novigrad Podravski.

Novigradskim stazama

Subota, 10. srpnja 2021.

VAŽNO!

Zbog preklapanja s izletom na Vihoraški put i termina za cijepljenje protiv virusa COVID-19 dijela zzainteresiranih planinara izlet se odgađa za 10. srpnja.

Izlet se održava uz pridržavanje svih trenutnih epidemioloških mjera i preporuka. U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, izlet se odgađa!

 

TEŽINA

Lagana pjeeačka staza

VISINSKA RAZLIKA

ukupno oko 80 m

POLAZAK

Vlakom u 08:12 sati sa glavnog željezničkog kolodvora u Koprivnici. Doći 15 minuta ranije da se stigne kupiti karta (cijena karte u 1 smjeru 20,60 kn).

Dolazak vlakom u Virje gdje nam se priključuje planinarska skupina iz Novigrada. Organizirani transfer autima za sve sudionike do Jabučete. Jutarnje druženje uz kavu u objektu vinarije Coner uz razgledanje iste. Planinarski nastavak trase preko šumskih predjela do čuvenog utočišta za životinje Grgin konak u Donjim Zdjelicama. Poduži odmor uz druženje sa ljubaznim domaćinom i preko 300 raznih životinja. Ulaznice nema, tko želi može ostaviti primjerenu novčanu donaciju. Nakon odmora i razgledavanja, nastavak trase u smjeru Miholjanca do izvora Fratrov zdenac. Nakon osvježenja na izvoru, šumskim stazama dolazimo na vinorodni predio iznad Novigrada gdje je planiran poduži odmor i druženje, uz osiguranu hranu i piće.

Ukupno oko 5,5 sati laganog hoda + pauze.

POVRATAK

Za sve sudionike osiguran prijevoz autima od Novigrada do Koprivnice. Dolazak u Koprivnicu oko 18 sati.

VAŽNA NAPOMENA

Tko može i želi doći svojim osobnim autom, planirano okupljanje u Virju na željezničkoj stanici do 08:45! Za vozače daljnji dogovor na početnoj točki polaska.

KOTIZACIJA

20 kn, plaća se prilikom prijave, osigurava ručak i okrjepu na lokalitetu Novigrad Podravski.

POTREBNA OPREMA

Osnovna planinarska oprema, sklopivi štapovi za hodanje, jednodnevni ruksak, zaštita od kiše i sunca, tokom dana hrana i piće iz ruksaka po osobnim potrebama, okrjepa u popodnevnim satima osigurana od strane domaćina.

Prijave četvrtkom u 18 sati u prostoriji Društva, Šenoina 1 (podrum) najkasnije do 01.07.2021.

VODIČ

Renato Rac, 098/643-542

NAPOMENA

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta, s obzirom na objektivne okolnosti na terenu te u slučaju nepredviđenih okolnosti.