Novigradskim stazama 2023 – potok Komarnica

Novigrad Podravski, jedno od većih naselja u neposrednoj blizini Koprivnice, svojom bogatom poviješću i marljivim ljudima nudi pregršt tema za izlete. Cilj i ovog planinarskog pohoda novigradskim stazama je približiti samo neke od skrivenih staza i tema kojim obiluje Novigrad i okolica

Novigradskim stazama 2023.

Neispričana priča o potoku Komarnica

Subota, 8. srpnja. 2023.

OKUPLJANJE

U Novigradu Podravskom u 06:30 h, Sajmišna ulica 40, nogometni stadion „Stjepan Mikor“ NK Drava.

Za ostale sudionike dolazak vlastitim prijevoznim sredstvom (auto).

POLAZAK

Tema ovog 14. pohoda je žila kucavica Novigrada, potok Komarnica. Uz hodnju gdje god bude moguće uz samo korito potoka, saznati ćemo o povijesti istog, o mostovima i prijelazima, o brojnim vodenicama, mlinovima i nekadašnjim kupalištima, o dobrim vilama i praljama i još mnogo toga. Još u jutarnjim satima uz poduži odmor planirano je druženje na imanju Mace Rumek uz neizostavne recitacije i razgled izložbe slika. Planinarski nastavak trase djelomično preko šumskih predjela te povratak preko vinograda do Novigrada. Završetak pohoda u centru u dvorani ZKF-a uz prezentaciju arheoloških iskapanja na lokalitetu kod Sv. Klare, u nastavku druženje uz osiguranu hranu i piće od strane organizatora.

KOTIZACIJA

Nema

POTREBNA OPREMA

Osnovna planinarska oprema, sklopivi štapovi za hodanje, jednodnevni ruksak, zaštita od kiše i sunca, tokom dana hrana i piće iz ruksaka po osobnim potrebama, okrjepa u popodnevnim satima osigurana od strane domaćina.

TEŽINA I TRAJANJE HODA

Lagana pješačka staza, ukupno oko 5.5 h laganog hoda + pauze

VAŽNA NAPOMENA : radi loših veza vlakom i komocije grupe, prijevoz u vlastitom angažmanu!

PRIJAVE

Najave i informacije obavezne radi organizacije hodnje – direktno kod vodiča

KONTAKT OSOBE

Renato Rac, 098/643-542

NAPOMENA

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu te u slučaju nepredviđenih okolnosti.