Novigradskim stazama 2022 – Putevima naive

foto: facebook.com/hlebinee/

Novigrad Podravski, jedno od većih naselja u neposrednoj blizini Koprivnice, svojom bogatom poviješću i marljivim ljudima nudi pregršt tema za izlete. Cilj i ovog planinarskog pohoda novigradskim stazama je približiti samo neke od skrivenih staza kojim obiluje Novigrad i okolica.

Smjer kretanja ove godine je Hlebine – Novigrad Podravski.

Novigradskim stazama 2022.

Putevima naive

subota, 9. srpnja 2022.

OKUPLJANJE

U Hlebinama u 07:00 sati na imanju Stari zanati, Ulici bana Josipa Jelačića 139. Iz smjera Novigrada zajednički polazak sudionika autima u 06:30 s parkinga u centru preko društvenog doma (kod mosta). Iz smjera Koprivnice zajednički polazak sudionika autima u 06:30 s parkinga kod željezničkog kolodvora. Molimo vozače da se kod prijave posebno najave. Po završetku pohoda, organiziran prijevoz vozača natrag do auta. Za ostale sudionike koji neće moći doći autom, organizator će osigurati prijevoz uz obaveznu potrebnu najavu radi organizacije prijevoza.

POLAZAK

Jutarnje druženje na imanju Stari zanati uz razgledanje istog (donacija 5 kn). Nakon istog obilazak samog izvora Naivne umjetnosti, galerije Josipa Generalića u Hlebinama uz stručno vodstvo (donacija 20 kn). Planinarski nastavak trase djelomično preko šumskih nizinskih predjela do naselja Delovi. Uz poduži odmor druženje sa ljubaznim domaćinima iz Kulturno umjetničkog društva Delovi uz neizostavnu kratku prezentaciju njihovog bogatog rada i djelovanja. Nakon odmora, nastavak trase u smjeru Novigrada preko zaseoka Rašanovec. Završetak pohoda na lokalitetu NK Drava Novigrad Podravski, Sajmišna ulica, druženje uz osiguranu hranu i piće.

POVRATAK

Za vozače osiguran prijevoz autima do Hlebina. Moguć i povratak vlakom u Koprivnicu, polazak sa željezničkog kolodvora u Novigradu u 14:23. Moguć i povratak vlakom u Đurđevac, polazak sa željezničkog kolodvora u Novigradu u 15:58.

TEŽINA I TRAJANJE HODA

Lagana pješačka staza, ukupno oko 3,5 do 4 sata laganog hoda + pauze

VAŽNA NAPOMENA:

Tko može i želi doći svojim osobnim autom, planirano okupljanje u Hlebinama do 7 sati, organizirani povratak do auta po završetku pohoda. Za vozače daljnji dogovor na početnoj točki polaska.

KOTIZACIJA

25 kn, plaća se na terenu

POTREBNA OPREMA

osnovna planinarska oprema, sklopivi štapovi za hodanje, jednodnevni ruksak, zaštita od kiše i sunca, tokom dana hrana i piće iz ruksaka po osobnim potrebama, okrjepa u popodnevnim satima osigurana od strane domaćina.

Pošto trasa većim dijelom prolazi otvorenom ravnicom bez moguće zaštite od sunca, osigurati primjerenu zaštitu (kapa, dugi rukavi i sl.)

PRIJAVE

Četvrtkom u 18 sati u prostoriji Društva, Šenoina 1 (podrum) najkasnije do 7. srpnja 2022.

KONTAKT OSOBE

Renato Rac 098 643 542

Josip Harabajza 092 104 6902

NAPOMENA

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu te u slučaju nepredviđenih okolnosti.