Novigradskim stazama 11

Subota, 4. srpnja 2020.                   

TEŽINA:

LAGANA PJEŠAČKA STAZA

VISINSKA RAZLIKA:

ukupno oko 100 m

POLAZAK:

Vlakom u 06:00 sati sa glavnog željezničkog kolodvora u Koprivnici. Doći 15 minuta ranije da se stigne kupiti povratna karta (cijena povratne karte oko 24kn)

POLAZAK: Dolazak vlakom u Koprivničke Brege gdje nas dočekuje planinarska skupina iz Novigrada. Lagana šetnja u rano jutro do Glogovca trasom KPP-a. Nastavak trase preko šumskih predjela u smjeru Novigrada većinom u debeloj hladovini. Odmor kod „Novigradske piramide“ koja je očišćena od raslinja i pogodna za slikanje uz obavezno predavanje o istoj. Nakon kratkog odmora i poučnog predavanja, nastavak trase u smjeru Novigrada. Cijelim putem otvoren pogled na nizinski dio Podravine. U Novigradu obilazak nekadašnje stare lipe od koje su izrađene umjetničke skulpture u Velikom novigradskom parku uz kratko poučno predavanje. Nakon poduže stanke i okrjepe iz ruksaka odlazak do željezničke stanice.

POVRATAK:

Polazak vlaka prema Koprivnici sa željezničke stanice u Novigradu u 14:20.

Ukupno oko 6 sati laganog hoda pretežno šumskim predjelom + pauze.

POTREBNA OPREMA:

osnovna planinarska oprema, sklopivi štapovi za hodanje, jednodnevni ruksak, zaštita od kiše i sunca, tokom pohoda hrana i piće iz ruksaka po osobnim potrebama.

Prijave četvrtkom u 18 sati u prostoriji Društva, Šenoina 1 (podrum) ili na dan pohoda.

VODIČ:

vodiči na trasi

NAPOMENA:

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu te u slučaju nepredviđenih okolnosti.

VAŽNO!     

Zbog trenutne situacije pratite informacije od nadležnih ustanova te službene kanale komunikacije planinarskog društva BILO. O pozitivnoj potvrdi ili eventualnom otkazivanju planinarskog pohoda biti će pravovremena obavijest (najkasnije dan prije pohoda). U nastavku zadnje preporuke Hrvatskog planinarskog saveza koje molim da usvojite i istih se pridržavate radi Vaše sigurnosti:

 – Planinarski vodiči moraju voditi računa o primijeni svih higijenskih mjera prilikom vođenja.

– Prilikom planinarenja i penjanja pridržavajte se preporučene sigurne udaljenosti.

– Posebno vodite računa o sigurnosnoj udaljenosti na prostoru kod planinarskih objekata, na grebenima i vrhovima. Ako je na nekom mjestu povećana gužva, pričekajte da se prostor očisti ili potražite neko drugo sigurno mjesto u blizini.

– Izbjegavajte rukovanje, zagrljaje, pijenje iz tuđe boce, jedenje iz zajedničke posude i slične vrste bliskih kontakata.

– U ruksaku ponesite zaštitnu masku i sredstvo za dezinfekciju. Koristite masku za nos i usta ako se zbog prve pomoći trebate približiti osobi na udaljenost manju od preporučene.

– Gdje god je moguće perite ruke, vodite računa o osobnoj higijeni i zdravlju.

Ako niste potpuno zdravi, ostanite kod kuće!