Noćni uspon do planinarske kuće “Anin vrh”

U predvečerje prve prosinačke subote 20-ak što poznatih, što novih planinarskih lica okupilo se pred Društvenim domom u Draganovcu i krenulo Polakovom stazom put planinarske kuće “Anin vrh” u blizini najvišeg vrha Bilogore – Stankovog vrha. Prvu polovicu ovog našeg sada već tradicionalnog pohoda rasvjeta nam gotovo i nije trebala, no kako smo zašli dublje u šumu, a već je prošao i plavi sat, malo po malo palile su se naglavne lampe.

Naša ne tako mala skupina planinara uz pokoju kratku pauzu brzo je stigla do planinarske kuće u kojoj su nas čekali Hans i Miro koji su kuću prethodno dobro zagrijali te nam skuhali ukusan i topli čaj te kuhano vino. Kako pravilo nalaže, nakon svakog uspona slijedi okrepa kako bi se moglo nastaviti dalje pa je nekoliko planinara vani na žaru peklo kobasice, jegere i špek.

Već 3. godinu za redom ovaj se pohod održava pred blagdan sv. Nikole pa smo i ove godine vreću napunili sitnicama. Svatko je u vreću ubacio ponešto, a nakon okrijepe je uslijedilo veselo izvlačenje poklončića.

S obzirom da je trebalo vratiti se natrag u Koprivnicu u pristojno doba, nešto iza 20 sati skupno smo se fotografirali ispred planinarske kuće, zahvalili domaćinima Hansu i Miri što su nas spremni dočekali i kraćom Polakovom stazom krenuli smo natrag put Draganovca. Na polaznu točku su se planinari spustili čitavi i na broju.

Tekst i fotografije: Dunja Lukavečki