Noćni pohod i Ivanečka planinarska obilaznica

U petak 8.12. umjesto noćnog pohoda na Šumarsku kućicu zbog straha od snježne mećave Karla nam je organizirala druženje u prostorijama društva. Tom prilikom prisutni su imali mogućnost čuti eksluzivnu vijest – plan izleta za 2018. godinu. Uz muziku, piće i pokoji ples dočekan je Sv. Nikola zajedno s članovima PD „Pevec“.

Snježane padaline su nastupile kasnije te večere i omogućile nam da u nedelju prođemo Ivanečku planinarsku obilaznicu u pravoj zimskoj idili. Planinarski klub Ivanec je povodom međunarodnog Dana planina 10.12.2017. organizirao obilazak ‘Ivanečke planinarske obilaznice’ na kojemu se okupilo preko 160 planinara iz šesnaest planinarskih društava. Sudjelovali su planinari iz Hrvatske , Slovenije i Mađarske, tako da je navedeni pohod imao i međunarodni karakter.

Pohod je započeo okupljanjem kod prve kontrolne točke kod Župne crkve u centru Ivanca gdje je uslijedilo i zajedničko fotografiranje. Riječi dobrodošlice svim prisutnima uputio je Tomislav Friščić, predsjednik Planinarskog kluba Ivanec, a zatim je uz pratnju vodiča započeo obilazak Ivanečkom planinarskom obilaznicom.

U izletištu i skijalištu Jarki u Prigorcu bio je organiziran zajednički ručak za učesnike pohoda i to tradicionalni grah te zajedničko druženje uz živu glazbu i ples te podijelu priznanja  planinarima koji su u obišli cijelu trasu Ivanečke planinarske obilaznice.

Predstoji nam još 5. izložba planinarske fotografije „Bilovci u planini“ i tim događajem će društvo završiti još jednu planinarsku godinu. No, nemojte biti žalosni jer nova nam godina kuca na vrata prepuna lijepih izleta!

Tekst i fotografije ustupila: Tamara Telic