Mladi planinari OŠ Andrija Palmotić iz Rasinje planinarili stazama zavičaja

Mladi planinari naše škole godište od petog do osmog razreda u pratnji učiteljica uputili su se 9. ožujka 2024. na novi izlet. Ovaj put odlučili smo se za upoznavanje planinarskih lokaliteta u blizini naše škole. Pod vodstvom našeg vodiča Renata Raca krenuli smo u subotnje tmurno jutro iz Subotice Podravske. Pošto je bilo nekoliko mladih planinara koji su se prvi put odvažili na planinarski izlet, jutarnja edukacija o ponašanju na stazi već je postala standard. Dobro raspoloženje i prije samog kretanja je nagovještavalo dobar dan.

Ideja izleta je zamišljena kao neposredno upoznavanje planinarskih lokaliteta u blizini mjesta odrastanja te radno-edukativno druženje mladih planinara oko logorske vatre. 

Laganom  šetnjom po planinarskim stazama preko izvora stigli smo do planinarskog skloništa Rudi Jurić. Vodič svaku pauzu za odmor koristi za edukaciju o planinarskim stazama i ponašanju na istima. Tako i na planinarskom skloništu mladi planinari u par crtica saznaju o prošlosti istog, upoznaju predsjednika Društva i sudjeluju u za njih organiziranim različitim aktivnostima. Planinari su samostalno izrađivali privremeno sklonište, a odigrali su i neke prigodne igre poput skakanja u vreći. Sudjelovali su i u održavanju logorske vatre na kojoj su kasnije pekli kobasice na štapu.

Bilo je ovo još jedno zanimljivo druženje i dan proveden u prirodi.

Slike i tekst učiteljica Sandra Mekota Šadek