Krk, Cres i Lošinj

Izvor: croatia.hr

Obzova (569 m), Sis (639 m) i Sv. Mikula (557 m)

3. i 4. listopada 2020. g.

Iako je ovaj izlet bio najavljen za termin od 9-11.10.2020. zbog rezervacije smještaja prebacili smo ga za vikend prije 3 i 4.10. skratili ga za jedan dan te zbog korone nećemo koristi autobus kao prijevozno sredstvo nego automobile.. Noćit ćemo u planinarskom domu Sveti Gaudent i kapacitet doma je 16 kreveta samim time broj paninara za ovaj izlet je ograničen na 16 pa brzo rezervirajte svoje mjesto i krevet. U ova neobična vremena i ovaj letak će biti u neobičnoj formi. Pa krenimo redom…

1. DAN

  • Obzova, Krk
  • Sis, Cres

 

Polazak, subota u 3:00h  sa parkirališta ispred Kuglane (Hotel Podravina)

 

TEŽINA STAZA:

lagano

 

TRAJANJE:

Obzova oko 3h hoda,

Sis 1,5h hoda,

uspon do pl. doma Sv. Gaudent oko 1h

planinarski dom sv. gaudent
Planinarski dom sv. Gaudent foto: http://fiumetrieste.blogspot.com

Noćenje u pl. domu Sv. Gaudent s time da je moguća večera i/ili doručak pa molim kod prijave za izlet da se izjasnite i da li želite večeru odnosno doručak u domu. Noćenje uz predočenje pl. iskaznice je 60kn. Zbog higijensko zdravstvenih problema uzrokovanih pandemijom ne bi bilo loše uzeti ili vreću za spavanje ili posteljinu. S time da što god uzeli imajte na umu da to drugi dan to i nosite sa sobom jer iz doma idemo na Televrin i Sv. Mikulu. U domu nema pitke vode.

 

2. DAN

  • Osorščica
  • Televrin
  • Sv. Mikula

 

TEŽINA STAZA:

lagano


TRAJANJE:

Osorščica oko 6h

Povratak u Koprivnicu u nedjelju navečer.

 

OPREMA:

Osnovna planinarska oprema, hrana, voda min. 2l po danu, pl. iskaznica, naglavna lampa, kupaće gače/hlače/kostimi (moguć kupanac zavisno od tajminga i prognoze).

 

CIJENA IZLETA:

Cestarinu, trajekt, gorivo… svaki auto dijeli troškove razmjerno broju putnika u autu. Pošto smo ograničeni na 16 planinara, planirano je da se ide s 4 vozila i u svakom autu po četvero pa se samim time i svi troškovi dijele ravnomjerno na 4. Cijena autoceste je 70 kn u jednom smjeru, trajekt je 96 kn plus 15 kn po svakoj osobi isto u jednom smjeru, a gorivo zavisno od vozila, otprilike oko 250 kn po osobi plus noćenje oko 60kn.

Ovo je procjena i može varirati zavisno od vozila (dizel ili benzin). 


Nekog posebnog opisa za svaki vrh neće biti. Prilagodit ćemo se situaciji, vremenu i grupi. Vremena imamo dosta i stići ćemo sve.


Prijave i sva pitanja na mobitel 0992849678, sms, viber, messenger ili osobno četvrtkom u 18h u prostoriji Društva u Šenoinoj.

VODIČ:

Roman Horvatić

POMOĆNI VODIČ:

Ranko Gregurek

NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu te u slučaju nepredviđenih okolnosti.