KRK, CRES I LOŠINJ

Cres, pogleda sa Sisa // izvor: veseli-izleti.com

Nakon prošlogodišnjeg neuspjelog pokušaja, probat ćemo opet ove godine realizirati ovaj prekrasan izlet. Namijenjen je svima kojima fale žigovi sa triju navedenih otoka, a i svima ostalima putnicima namjernicima željnih avantura i planinarenja. U dva dana obići ćemo tri lagana vrha. Sveukupna visinska razlika je svega 1100m (više smo napravili na Risnjaku) i ukupne dužine oko 20km ta je pogodan i za planinare slabije kondicije ili početnike.

KRK, CRES I LOŠINJ

Obzova 569m

Sis 693m

Sv. Mikula 557m

subota i nedjelja, 25 – 26. rujna 2021.

PLAN IZLETA

1 dan

Polazak u 4:00 u subotu sa parkirališta kod željezničkog kolodvora (parking se ne plača)

Dolazak oko 8 sati do prijevoja Treskavac, polazišta za uspon na najviši vrh otoka Krka, Obzovu.

Planirani uspon i silazak otprilike oko 3:30h. Nakon toga idemo do mjesta Valbiska te se ukrcavamo na trajekt za Cres. Od mjesta Merag pa do polazišne točke odnosno odvojka Križići treba nekih pola sata. Ukupno vrijeme za uspon i silazak na Sis otprilike 1:30.Oko 18h bi trebali doći do mjesta Osor na otoku Lošinju gdje ostavljamo automobile i penjemo se do Pl. kuće Sv. Gaudent gdje ćemo noćiti. Bitno je napomenuti da si uzmete vreće za spavanje ili posteljinu jer gore nema ničega osim madraca i deka. Imajte na umu da ćete to sve i tegliti sutradan na Televrin i Sv. Mikulu iako su vrhovi lagani odnosno nema velike visinske razlike. U kući nema pitke vode ali ima za kupiti, 0,5l je 10kn, piva 25kn, pa i to planirajte prilikom pakiranja. Večera iz ruksaka.

 

2 dan

Nakon doručka (opet iz ruksaka) polazak na vrh Televrin koji je ujedno i najviši vrh Osoršćice ali nie u obilaznici HPSa. Poslije Televrina na redu je nešto niži ali zato atraktivniji (valjda je zbog toga i u obiillaznici HPSa) vrh Sv. Mikula na kojem se nalazi i kapelica Sv. Nikola. Sa vrha se spuštamo nešto strmijom stazom prema mjestu Nerezine. Planirani dolazak u Nerezine oko 13h. Odmor, ručak, kupanje i u 15 sati polazak za Koprivnicu. Dolazak u večernjim satima.

  

CIJENA IZLETA

320kn (uključuje gorivo cestarinu i troškove trajekta) koje uplaćujete prilikom prijave izleta. Noćenje u iznosu 75kn (uz predočenje planinarske iskaznice ) plaćate direktno domaru u kući Sv. Gaudent.

 

PRIJEVOZ

osobni automobili

 

OPREMA

  • osnovna planinarska oprema
  • štapovi
  • odjeća – ovisno o vremenu
  • hrana, tekućina po potrebi (min. 2 L)
  • osobni dokumenti, planinarska iskaznica, vreća za spavanje, kupaće gače, ručnik. mobitel, fotić, lijekovi (ako se koriste)

 

U kući trenutno ima 12 mjesta tako da na vrijeme rezervirajte svoj krevet. Uplate se vrše osobno vodiču prilikom upisa za izlet, a dalje će se novac raspodijeliti vozačima, u prostorijama Društva najkasnije do četvrtka 23.9.2021. Za sve dodatne informacije stojim na raspolaganju na mobitel, messenger, viber, sms….

 

 

VODIČ

Roman Horvatić 0992849678

 

POMOĆNI VODIČ

Ranko Gregurek

                       

 

NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu te u slučaju nepredviđenih okolnosti.