Kamniško sedlo

Logarska dolina, 7 km duga, jedna je od najljepših alpskih dolina. Okružuje ju impozantna panorama Savinjskih Alpi s vrhovima: Ojstrica (2350 m), Planjava (2394 m), Brana (2252 m) te Kamniško sedlo (1903 m) i slap Rinka koji se obrušava s visine od preko 90 metara, a iznad kojeg se uzdiže prelijepa planina Okrešelj (1396 m) s izvorom Savinje.

KAMNIŠKO SEDLO (1903 m)

KAMNIŠKO-SAVINJSKE ALPE

07. rujna 2019. godine (subota)

 

VISINSKA RAZLIKA

U usponu oko 1050 m, u silasku oko 1300 m.

 

TEŽINA

oko 8 sati hoda – potrebna dobra fizička spremnost

 

POLAZAK

U 04:30 s parkirališta kod hotela “Podravina” u Koprivnici. Putovanje preko Dubrave Križovljanske do Logarske doline, s usputnim stajanjem za kavu.

 

GRUPA A

USPON

(3.5 – 4 sata hoda + odmor) Iz Logarske doline, bisera prirode, do slapa Rinke pa preko izvora Savinje do Frischaufovog doma (1396 m). Kratki odmor i nastavak uspona prema Kamniškom sedlu (na opasnim mjestima postoji sajla). Dom na Kamniškom sedlu opskrbljen je hranom i pićem.

SILAZAK

(4 sata hoda + odmor) Poslije odmora i uživanja u prelijepom pogledu, slijedi dugotrajno spuštanje do Kamniške Bistrice (600 m). Odmor i uživanje u bistrom izvoru Kamniške Bistrice.

 

GRUPA B

(1.5 – 2 sata hoda + odmor) Prema želji i mogućnosti do slapa Rinke (1100 m) te do Frischaufovog doma (1396 m). Odmor i povratak u Logarsku dolinu, ukrcaj u autobus koji vozi do Kamniške Bistrice, gdje se čeka grupa A.

 

POVRATAK

Oko 19:00 polazak za Koprivnicu i dolazak u kasnim noćnim satima.

 

PRIJEVOZ

Autobus

 

POTREBNA OPREMA

Osnovna planinarska oprema, čvrste planinarske cipele, štapovi za hodanje, zaštita od kiše, sunca i hladnoće, po mogućnosti kaciga, planinarska iskaznica, PUTOVNICA ili OSOBNA ISKAZNICA.

CIJENA IZLETA

za članove društva 200 kn, prilikom prijave akontacija 100 kn

 

PRIJAVE I UPLATE: Vodiču, do 05. rujna 2019. godine, četvrtkom u 18 h u prostorijama Društva, Augusta Šenoina 1.

 

DOM

Dom planincev u Logarskoj dolini (837 m)

Frischaufov dom (1396 m)

Kamniška koča na Kamniškem sedlu (1884 m)

Dom u Kamniškoj Bistrici (600 m)

 

SPP

Frischaufov dom

Kamniška koča

 

VODIČI

Ivana Kolar i Ivica Kušek

 

 

NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu te u slučaju nepredviđenih okolnosti.