IVANŠČICA

Foto: Zoran Stanko @ planinezovu.com

Vrh Ivanščice je najviša točka Hrvatskog zagorja i ujedno najširi vidikovac na planini Ivanščici. Vršni dio Ivanščice zaposjednut je nizom objekata raznih namjena pa vrh gotovo i nema prirodnih obilježja. Prva, drvena piramida na vrhu podignuta je još 1893. godine, a danas na najvišoj točki stoji željezna razgledna piramida visoka 10 m.

IVANŠČICA

Ivanščica (1060 m)

subota, 22.01.2022.

VISINSKA RAZLIKA

oko 800 m

TEŽINA

Lagana staza (dugotrajan lagani uspona i strmi silazak, postoji vjerojatnost zimskih uvjeta: snijeg, led i hladnoća)

POLAZAK

7.00 sati s parkirališta kod hotela „Podravina“. Putovanje od Koprivnice do stajališta na cesti Bela – Podrute gdje ćemo započeti uspon.

USPON

(oko 4 sata + odmor) Od parkirališta do Planinarskog doma Lujčekova hiža (434 m) oko 20 min. hoda. Nakon toga nastavljamo do našeg drugog cilja, vrha Ivanščice. Planiran je duži odmor u Planinarskom domu Josip Pasarić.

SILAZAK

(1,5 sata + odmor) Od Planinarskog domu Josip Pasarić silazimo do naselja Prigorec gdje nas čeka autobus. Povratak oko 19.00 sati.

CIJENA IZLETA

za članove 70 kn

PRIJEVOZ

autobus

POTREBNA OPREMA

osnovna planinarska oprema, zimska obuća i odjeća

DOM

Planinarski dom Lujčekova hiža, Planinarskog domu Josip Pasarić (opskrbljen hranom i pićem)

HPO

 3.5. Ivanščica – vrh Ivanščica (1060 m)

Prijave i uplate vodiču najkasnije do 20.01. četvrtkom u 18.00 sati u prostoriji Društva, Šenoina 1 (podrum)

VODIČ

Boris Majerus

Molimo sve planinarke i planinare da se tokom izleta pridržavaju propisanih epidemioloških mjera.

NAPOMENA

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu te u slučaju nepredviđenih okolnosti.