Golica, Slovenija

Golica, Karavanke / izvor: www.piotrskrzypiec.com

Golica je travnati vrh, koji se nalazi sjeverno od Jesenice. S vrha, pruža se prekrasan pogled na zapadni Karavanke i dio Julijskih Alpa s Triglavom. Najbolje je vrijeme posjetiti Golicu u svibnju, jer na obroncima planina pod Golico cvjetaju narcise (peharčeki). Zbog očuvanja narcisa, nije dopuštano brati ih, već samo gledati i fotografirati. Na taj način ćemo ih očuvati za sljedeće generacije.

 

Golica (1835 m)

KARAVANKE

19. svibnja 2018., subota

VISINSKA RAZLIKA

850 m

 

TEŽINA

Lagana staza (uspon s većim nagibom, postoji vjerojatnost hladnog vjetra)

 

POLAZAK

5.00 sati s parkirališta kod hotela „Podravina“. Putovanje od Koprivnice do Planine pod Golico gdje ćemo započeti uspon. Putem stajanje za kavu.

 

USPON

(oko 2,5 sati + odmor) Od parkirališta u mjestu Planina pod Golico krećemo preko Koče na Golici (1582m) do našeg cilja, vrha Golica (1835m). Vrijeme za odmor i slikanje.

 

SILAZAK

(2,5 sata + odmor) Od vrha Golice, uz duži odmor kod Koče na Golici, spuštanje do pakirališta autobusa.

 

CIJENA IZLETA

za članove 150 kn

 

PRIJEVOZ

autobus

 

POTREBNA OPREMA

osnovna planinarska oprema, zaštita od sunca i vjetra

 

PLANINARSKI DOM

Koča na Golici (1582m) – opskrbljen

 

SPP: Golica (1835 m)

 

Prijave i uplate vodiču najkasnije do 10.05. četvrtkom u 18.00 sati u prostoriji Društva, Šenoina 1 (podrum)

 

VODIČ

Boris Majerus

 

NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu te u slučaju nepredviđenih okolnosti.