Fotonatječaj “Bilovci u planini”

Bilovka u fotoakciji na Solheimajökullu

Fotosekcija Hrvatskog planinarskog društva “BILO” objavljuje fotografski natječaj pod nazivom “Bilovci u planini 2019”. Pozivamo sve zaljubljenike u prirodu i planine koji su njihove ljepote i skrivene tajne pokušali zabilježiti fotoaparatom da podijele svoje radove s nama.

Rok za slanje radova je 05. prosinac 2019. godine, a natječaj je otvoren svim zainteresiranim amaterskim fotografima, članovima HPD-a “Bilo”. Po završetku natječaja, organizirat će se izložba odabranih fotografija na velikom formatu.

Ovogodišnja tema natječaja je, kao i svih godina do sada, slobodna, jedino je bitno da slike imaju poveznice s planinama, planinarenjem i/ili Bilovcima.

Očekujemo kvalitetne fotografije atraktivnih planinarskih lokacija i zanimljivih događaja te prizore iz života planinara (druženje na izletima, u prirodi i sl).

Svaki autor može poslati najviše 5 fotografija. Uz fotografije, na priloženoj prijavnici potrebno je navesti ime i prezime autora te mjesto i datum snimanja. Odabir fotografija za izložbu izvršit će žiri sastavljen od članova Društva, prema prijedlogu Foto sekcije.

Uvjeti i upute

  1. Autor može prijaviti najviše 5 fotografija;
  2. Uz fotografije potrebno je poslati popunjenu prijavnicu;
  3. Rok za slanje fotografija je 05. prosinac 2019. godine;
  4. Fotografije, s naznakom “Za foto natječaj”, mogu se dostaviti na sljedeće načine:
    • u digitalnom obliku na računalo koje se nalazi u prostoriji Društva;
    • e-mailom na adresu društva: foto.hpd.bilo.kc@gmail.com – obavezno u subject (naslov) upisati “Za foto natječaj 2019”;
  5. Fotografije dostavite u najvećoj raspoloživoj veličini (nemojte ih smanjivati).

Prijavnicu možete preuzeti ovdje.

Za sve dodatne informacije možete se javiti na e-mail adresu društva: foto.hpd.bilo.kc@gmail.com.

Dospjele fotografije bez popratne ispunjene prijavnice neće se uzimati u obzir prilikom odabira fotografija za izložbu. Ispunjavanjem i potpisivanjem prijavnice, Hrvatskom planinarskom društvu “Bilo” prepušta se ostvarivanje prava na prikazivanje fotografija u svrhu promidžbe društva i planinarstva.