Sekcije

U našim sekcijama pojedini članovi dodatno se angažiraju na specifičnim područjima planinarske aktivnosti.

Rad s mladima odvija se u Planinarskim skupinama osnovnih škola i gimnazije. Više informacija na:

Posebno nas veseli aktivnost voditelja koji njeguju naš podmladak. Još bi nas više veselilo da nam se jave zainteresirani nastavnici i profesori s drugih osnovnih škola te da i u njima osnujemo nove sekcije. U najplodnijem razdoblju suradnje “Bila”, 80. godina prošlog stoljeća, sekcije mladeži su bile aktivne u 15-ak osnovnih škola u Koprivnici i okolici.


Članovi Sekcije za izlete su vodiči društvenih izleta koji su završili tečaj Hrvatskog planinarskog saveza gdje su se osposobili za vođenje planinara, kao i drugi entuzijasti koji dobro poznaju planinarske putove Lijepe naše i okolice. Članovi Sekcije za izlete pripremaju planove i programe izleta i tako brinu da nam planinarska godina bude raznolika i atraktivna.

Ukoliko imate volje i interesa za bavljenje pripremom, organizacijom i vođenjem planinarskih izleta javite se voditelju Sekcije Borisu Majerusu.


U Sekciju za visokogorsko planinarenje uključeni su oni planinari koji su posebno skloni većim izazovima i zahtjevnijim izletima jer su izleti ove sekcije uglavnom orijentirani na vrhove iznad 3000 metara ili na tehnički zahtjevnije putove.

Ukoliko vas privlače visoki vrhovi i malo opasnije avanture, javite se voditelju Sekcije Mladenu Panduriću.


Markacisti su naši članovi koji primarno vode brigu o planinarskim markacijama na našem Koprivničkom planinarskom putu kako mi ostali ni naši gosti ne bi zalutali. Oni su završili Tečaj za markaciste pri Hrvatskom planinarskom savezu. Obzirom da je naš KPP dugačak gotovo 40 km, markacistima nikad nije dosadno – uvijek negdje treba nešto popraviti, obnoviti, urediti…

Ukoliko se volite šetati po bregima koprivničke okolice, a imate volje i vremena, također se možete obučiti za markacista. Samo se javite našem predsjedniku ili tajnici.


Fotosekciju čine naši članovi koji redovito bilježe zanimljive trenutke s planinarskih izleta. Znanje fotografije nije nužno, ali dobra volja svakako je potrebna da bi postali članom ove sekcije.

Ukoliko vas zanima fotografija, želite podijeliti svoj viđenje izleta ili nešto naučiti od članova fotosekcije, javite se našem voditelju ili nam se jednostavno pridužite na facebook grupi fotosekcije gdje su sva pitanja i prijedlozi više nego dobro došli.