Donačka gora

Da li znate gdje se nalazi prva planinarska staza u Sloveniji? Ako želite osjetiti kako su po njoj još od 1853.godine hodali bolesnici iz lječilista Rogaška Slatina ,možete se pridružiti izletu na Donačku goru 01.04.2023. Donačka gora geografski pripada Karavankama. Ona ustvari ima dva vrha udaljena oko 20min hoda, istočni vrh 883mnv i zapadni 884mnv s kojih se za lijepog vremena pružaju predivni vidici na Boč, Kamniške Alpe i Pohorje.

Slovenija – Donačka gora

subota, 01. travanj 2023.

PRIJEVOZ

Autobus

POLAZAK

U 7.00 s parkirališta kod hotela „Podravina“ u Koprivnici

POVRATAK

Planiran u Koprivnicu je u večernjim satima

PLANIRANA TURA

Vožnja autobusom do mjesta Sveti Jurij podno Donačke gore odakle započinjemo hodanje planinarskom stazom koja do istočnog vrha postaje strmija i zanimljivija za penjanje. Zatim 20 min hoda do zapadnog vrha gdje ćemo imati dužu pauzu, te silazak kroz zanimljivu šumu do Rudijevog doma, potom povratak do autobusa i povratak u Koprivnicu.

PREDVIĐENO TRAJANJE HODA

Uspon traje oko 2,5 sata kroz šumu, jedan kraći dio je po stijeni osiguranoj sajlom. Pauze prema potrebi grupe, duži boravak na vrhu, silazak oko 3 sata uz pauzu od 1 sat u Rudijevom domu.

ZAHTJEVNOST IZLETA

Kondicijska K-1 (lagano)

TEŽINA STAZE

Tehnička T-2 (umjereno zahtjevno)

POTREBNA PLANINARSKA OPREMA

Osnovna planinarska oprema, štapovi za hodanje, zaštita od sunca, kiše i hladnoće, slojevita odjeća, dovoljno vode i hrane prema osobnim potrebama.

OBAVEZNI DOKUMENTI

Planinarska iskaznica, osobna iskaznica i zdravstvena iskaznica

PREHRANA

Iz ruksaka ili u dobro opskrbljenom Rudijevom domu

CIJENA PRIJEVOZA

13 €

OSTALI TROŠKOVI

Prema osobnim potrebama

VODIČ

Bojana Balog, Lidija Briški 0989456853

PRIJAVE

Četvrtkom u 18 sati u prostoriji Društva, Šenoina 1 (podrum)

NAPOMENA

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da ima plaćenu članarinu za tekuću godinu, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu te u slučaju nepredviđenih okolnosti.

VAŽNO

Izlet se održava uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i preporuka u trenutku realizacije izleta.