Karavanke: Begunjščica (2060 m)

begunjščica
Begunjščica // izvor: slovenia-trips.com

Begunjščica je planina u planinskom lancu Karavanki, istočno od Stola, najvišeg vrh Karavanki. Najviši vrh Begunjščice je Veliki vrh koji s visinom od preko 2000 m pruža prekrasan pogled na središnju Sloveniju, posebno na triglavski dio Julijskih alpi i Bledsko jezero.

 

Begunjščica (2060 m)

KARAVANKE

18.- 19.08.2018., subota i nedjelja*

*zbog nepovoljne vremenske prognoze izlet je odgođen do 18. kolovoza 2018. Hvala na razumijevanju

VISINSKA RAZLIKA

1000 m

 

TEŽINA

Zahtjevna staza (strm i naporan uspon i silazak s 4-5 sati dnevnog hodanja, što zahtjeva dobru fizičku spremnost)

 

POLAZAK  

U 6.00 sati s parkirališta kod hotela „Podravina“. Putovanje od Koprivnice do Ljubelja gdje ćemo započeti uspon. Putem stajanje za kavu.

 

USPON

(oko 4 sata + odmor) Od parkirališta u mjestu Ljubelj krećemo preko Koče na Prevalu (1311m) do našeg cilja, vrha Begunjščice (2060 m). Nakon uspona silazimo do Roblekovog doma na Begunjščici (1657m) gdje noćimo.

 

SILAZAK

(3,5 sata + odmor) Od Roblekovog doma na Begunjščici spuštanje sjevernom stranom Begunjščice do Doma na Zelenici (1536 m) i nakon toga do naselja Ljubelj. Povratak u večernjim satima.

 

CIJENA IZLETA

Za članove 200 kn

 

PRIJEVOZ

Automobilom – max. 3 auta, 12 planinara

 

POTREBNA OPREMA

osnovna planinarska oprema (čvrste pl. cipele), kaciga, štapovi za hodanje, zaštita od sunca, kiše i hladnoće, čeona lampa, dovoljno vode i hrane, planinarska iskaznica, putovnica, (komplet za samoosiguranje po želji)

 

DOM

Roblekovog doma na Begunjščici (1657m)- opskrbljen

 

SPP

Begunjščica – Veliki vrh (2060 m), Roblekov dom na Begunjščici (1657 m), Planinski dom na Zelenici (1536 m)

 

Prijave i uplate vodiču najkasnije do 19.07. četvrtkom u 18.00 sati u prostoriji Društva, Šenoina 1 (podrum)

 

Vodič

Boris Majerus

 

NAPOMENA:

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu te u slučaju nepredviđenih okolnosti.