25. MEMORIJALNI PLANINARSKI POHOD FOKINOM STAZOM 1991.

Foto: tz-pakrac.hr

Pohod se održava u znak sjećanja na Domovinski rat i pogibije naših branitelja – Ivana Bedekovića, Antu Ćurića, Franju Gašpara, Marijana Kulhavog Foku, Dražena Hudeca, Željka Novosela i Darka Peroša... Prije samog polaska na pohod, ujutro od 9 do 10 sati, sudionici mogu besplatno pogledati stalni postav Muzeja vojne i ratne povijesti. Za sve sudionike pohoda biti će otvoren i Muzej grada Pakraca.

Psunj, Omanovac

18. prosinca 2021. (subota)

PRIJEVOZ

autobus

POLAZAK:

Autobusom u subotu 06:30 sati s parkirališta kod hotela “Podravina” u Koprivnici. Vožnja do Pakraca, uz zaustavljanje po potrebi.

ZAHTJEVNOST STAZE

lagana staza 

USPON

Oko 09:00 sati predviđen je dolazak u Pakrac. Do 10:00 sati mogućnost razgledavanja muzeja. Ulaz je besplatan. Bit će i prigodnih suvenira. Početak pohoda je u 10:00 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Pakracu. Dolazak na Omanovac predviđen je oko 13:00 sati. Planirani povratak s Omanovca je u 15:00 sati. U planinarskom domu osiguran je besplatan grah za sve sudionike pohoda.

POVRATAK

Očekivani dolazak u Koprivnicu u večernjim satima.

CIJENA PRIJEVOZA

100 kn (na bazi 30 osoba uz poštivanje potrebnog razmaka u busu).

Prijave i uplata četvrtkom u 18 sati u prostoriji Društva, Šenoina 1 (podrum) ili najavom kod vodiča.

POTREBNA OPREMA

obavezno planinarska iskaznica, osobna i zdravstvena, osnovna planinarska oprema za zimske uvjete planinarenja (čvrste pl. cipele, kapa, rukavice), štapovi za hodanje, zaštita od kiše i hladnoće, slojevita odjeća, dovoljno vode i hrane prema osobnim potrebama.

VODIČ

Ivan Burić  098 374 831  

VAŽNO

Izlet se održava uz pridržavanje svih trenutnih epidemioloških mjera i preporuka. U autobusu obavezno nošenje maske, svatko sjedi sam osim članova iz iste obitelji. U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, izlet se odgađa!