Veliki Snežnik

izvor: lokalno.si

VELIKI SNEŽNIK (1796 m)

SLOVENIJA

06. srpnja 2019., subota

Veliki Snežnik je najviši ne alpski vrh u Sloveniji koji se nalazi u blizini granice Slovenije i Hrvatske. Planina se u antičko vrijeme zvala Mons Albius (Bijela planina). Veliki Snežnik je ujedno i najviša točka Via Dinarica staze u Sloveniji. Sam vrh je gola glava s kojeg se pogled pruža u svim smjerovima, pa je tako za lijepog vremena moguće vidjeti Julijske Alpe, Kamničko – Savinjske Alpe, te Karavanke, kao i veći dio Gorskog Kotara, Istre i Kvarnera.

 

VISINSKA RAZLIKA:

oko 550 m

 

TEŽINA:

Lagana staza

 

POLAZAK:

05:00 sati s parkirališta kod hotela “Podravina”. Putovanje od Koprivnice do Ilirske Bistrice sa zaustavljanjem za kavu. Vožnja još oko 20 km do Planinskog doma na Sviščakih (1242 m) gdje započinjemo uspon.

 

USPON:

(oko 2 sata + odmor) Od parkirališta, preko Malog Snežnika do Koče Draga Karolina na Velikem Snežniku (1790 m), odakle imamo još nekoliko minuta do vrha.

 

SILAZAK:

(oko 2 sata + odmor) Od vrha silazak drugom stazom do parkirališta autobusa.

Povratak u Koprivnicu oko 21.00 sati.

 

CIJENA IZLETA:

za članove 160 kn

 

PRIJEVOZ:

autobus

 

POTREBNA OPREMA:

osnovna planinarska oprema, zaštita od sunca

 

Prijave i uplate vodiču najkasnije do 04. srpnja četvrtkom u 18:00 sati u prostoriji Društva, Šenoina 1 (podrum).

 

VODIČ:

Boris Majerus

 

NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu te u slučaju nepredviđenih okolnosti.