Rjavina – OTKAZAN

Rjavina
Izvor: www.slotrips.si/slo/pohodnistvo-gornistvo/trip/987/Rjavina

Obavještavamo članove Društva da se izlet zbog najavljenog lošeg vremena do daljnjeg otkazuje. Hvala vam na razumijevanju!

RJAVINA (2532m)

Julijske Alpe

Rjavina spada među dvadeset najviših vrhova u Sloveniji. S nje se pruža odličan pogled na Triglav i okolne vrhove,na vrhove iznad Doline Vrata gdje dominira Škrlatica kao i na Karavanke.

TEŽINA IZLETA

VRLO ZAHTJEVNA STAZA, strm i naporan uspon i silazak s 7-8 sati dnevnog hodanja, što zahtjeva vrlo dobru fizičku spremnost

Postoji mogućnost uspona do Doma Valentina Stanića po laganoj, ali strmoj, stazi bez penjanja po sajlama i klinovima.

PRVI DAN

Polazak u 4.00 sata s parkirališta kod LIDL-a u Koprivnici. Vožnja do doline Kot gdje parkiramo automobile. Uspon po vrlo zahtjevnoj stazi na Spodnju Vrbanovu špicu (2296m) i na Visoku Vrbanovu špicu (2405m). Odmor u Domu Valentina Staniča. Oko 5 sati hoda. Mogućnost uspona na neki od lakših okolnih vrhova.

DRUGI DAN

Ustajanje, doručak. Uspon po vrlo zahtjevnoj stazi na Rjavinu (2532m) i vrlo zahtjevan silazak u dolinu Kot do automobila.

 

Povratak u Koprivnicu oko 19 sati.

 

CIJENA IZLETA

200 kn po osobi (prijevoz, cestarina)

PRIJEVOZ

automobilom – max. 2 auta, 8 planinara

POTREBNA OPREMA

osnovna planinarska oprema (čvrste pl. cipele), kaciga, štapovi za hodanje, zaštita od sunca, kiše i hladnoće, čeona lampa, dovoljno vode i hrane, planinarska iskaznica, putovnica, (komplet za samoosiguranje po želji)

ŽIGOVI SPP

Dom Valentina Staniča pod Triglavom (2332 m)

 

Dom: Dom Valentina Staniča pod Triglavom (2332 m) cijena noćenja oko 13 eura

Prijave i uplate do 17.08.2016.g., četvrtkom u 18h u prostoriji društva, Šenoina 1 (podrum)

VODIČ: Boris Majerus

 

Zbog  vremenskih prilika program izleta se može promijeniti ili odgoditi za bolja vremena.

NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu te u slučaju nepredviđenih okolnosti.