Požeška gora, Maksimov hrast (614 m)

Maksimov hrast // izvor: planinarski-portal.org

Maksimov hrast je drugi po visini vrh Požeške gore, 4 metra niži od Kapavca, ali je planinarski od njega mnogo popularniji. Na vrhu su zidana geodetska piramida i telekomunikacijski odašiljač. Ime potječe od hajduka Maksima Bojanića koji je u 19. stoljeću hajdučio Požeškom kotlinom. 

17. 3. 2018., subota

VISINSKA RAZLIKA

400 m

 

TEŽINA

Lagana staza (nekoliko uspona s većim nagibom, postoji vjerojatnost zimskih uvjeta: snijeg, led i hladnoća)

 

POLAZAK 

5.30 sati s parkirališta kod hotela „Podravina“. Putovanje od Koprivnice do Požege i mjesta Brestovac gdje ćemo započeti uspon.

 

USPON

Oko 2,5 sata + odmor. Od parkirališta u mjestu Brestovac krećemo preko vrha Kamen do našeg cilja, vrha Maksimov hrast (614m). Vrijeme za odmor i slikanje.

 

SILAZAK

2,5 sata + odmor. Od vrha Maksimov hrast preko vrha Kamen grebenom hodamo do Crkvenih Vrhovaca. Nakon planinarenja obilazak grada Požege. Povratak oko 21.00 sati.

 

CIJENA IZLETA

Za članove 80 kn

 

PRIJEVOZ

Autobus

 

POTREBNA OPREMA

Osnovna planinarska oprema, zimska obuća i odjeća

 

DOM

Nema planinarskog objekta

 

HPO

Požeška gora – vrh Maksimov hrast (614 m)

 

Prijave i uplate vodiču najkasnije do 15. 3. četvrtkom u 18.00 sati u prostoriji Društva, Šenoina 1 (podrum)

 

Vodič

Boris Majerus

 

NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu te u slučaju nepredviđenih okolnosti.