Ludbreška planinarska obilaznica

Planinarsko društvo Ludbreg na blagdan Sv. Tri kralja organizira tradicionalni rekreacijski pohod u Ludbreg po Ludbreškoj planinarskoj obilaznici. Duljina staze je 23,5 km , zbroj visinskih razlika je 520 ndm (relativno). Staza prolazi pitomim predjelima, šumovitim područjima, ima ravnih dijelova i manjih brežuljkaka , te izdvojenih vinogradskih naselja.

6. siječnja 2018. subota

 

POLAZAK

Okupljanje u 7.30 h na parkiralištu ispred hotela Podravina

 

TEŽINA  STAZE

Sveukupno 6-7 h laganog hoda u zimskim uvjetima. Duljina staze oko 23 km. Ukoliko će biti zainteresiranih organizirati će se i kraća varijanta pohoda sa 4 h hodanja.

 

PLAN POHODA

  • 8:00 h Doček sudionika sa pićem i obrokom dobrodošlice kod pizzerije Shark gdje je veliki besplatni parking (preko puta Svetišta Predragocijene krvi Kristove)
  • 8:50 h Zajednička fotografija
  • 9:00 h Polazak na pohod od KT 8 (Svetište PKK )
  • Oko 13 h veća okrijepna točka u Gracima, blizu KT 4

(otprilike na polovici puta nakon 3,5 h hoda), klijet Renate Šumiga-Graci

  • 14 h – 17 h degustacije vina u Vinskom podrumu Makar, Sigečak (20-25kn), uz mogućnost kupnje kvalitetnih Ludbreških vina (odmah ispod KT 7, na stazi sa lijeve strane)
  • 16h – 17h dolazak u Ludbreg nakon 23 km.

 

  • Posluživanje graha/ gulaša ili eventualno drugog jela po narudžbi u sali hotela Amalija u samom centru Ludbrega i Svijeta, kod kružnica Centra Svijeta i KT1 (Hotel Amalija).
  • Podjela priznanja i značaka za prijeđeni put.
  • Druženje uz muziku i ples

 

Vodiči su osigurani. U slučaju da netko onemoča ili se ozlijedi, organizirati ćemo vozilo od najbliže moguće točke pristupa. O sigurnosti na pohodu pobrinuti će se HGSS – Stanica Koprivnica.

 

Dnevnik obilaznice moći će se nabaviti prije polaska po 50,00 kn. Na kraju puta biti će ovjera dnevnika  i podjela značaka.

 

Participacija troškova iznosi 25,00 kn . U participaciju troškova je uključeno piće dobrodošlice,  obrok dobrodošlice,  piće i narezak u Gracima, te topli obrok večera na kraju puta u Ludbregu  (grah/gulaš).

 

 

POVRATAK

U večernjim satima

 

CIJENA  prijevoza  autom

20 kn po osobi (vozači ne plaćaju prijevoz)

 

POTREBNA OPREMA

gojzerice za zimske uvijete, sklopivi štapovi, toplija i slojevita odjeća, zaštita od kiše i hladnoće, kapa i rukavice, hrana i piće po osobnim potrebama, čeona lampa

 

SVI ZAINTERESIRANI VOZAČI, MOLIM DA SE  JAVE  VODIČU RADI OSIGURAVANJA DOVOLJNOG BROJA VOZILA

 

Prijave četvrtkom u prostorijama društva najkasnije do 4. siječnja

 

Vodič

Zdenko Matejak 098 909 89 97

 

VAŽNO: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu te u slučaju nepredviđenih okolnosti.