Planinarski izlet djece i roditelja na Medvednicu

Obiteljski izlet roditelja i djece na Jankovac, Papuk

Obiteljski planinarski izlet predviđen je kao obiteljsko planinarsko druženje u Parku prirode Medvednica za djecu školske dobi ili iznimno djecu vrtičke dobi gdje roditelji, staratelji, bake i djedovi zajedno planinare s djecom uz pratnju vodiča. Neophodno je da djeca budu u pratnji odrasle osobe. Neophodno je da barem jedna osoba iz pratnje djeteta bude član HPD „Bilo“ Koprivnica. Poželjno je da djeca na nogama imaju čvršću ugodnu obuću (patike baš nisu najbolji odabir), laganiju slojevitu odjeću te po potrebi sklopive štapove. Izlet je i edukativnog  karaktera gdje će se djeca kroz svrsihodni boravak u prirodi, kroz igru te par kratkih zanimljivih crtica i priča upoznati sa planinarenjem.  

 

 Nedjelja, 10. lipnja 2018.

TEŽINA

Lagana staza

 

POLAZAK

Autobusom u 7:30 sati s autobusnog kolodvora u Koprivnici.

 

USPON

Dolazak autobusom do Tomislavovog doma na Medvednici. Kratki poučni obilazak najvišeg vrha Medvednice Sljeme (1033m), vidikovca te sljemenskih skijaških staza. Nastavak puta planinarskom stazom do planinarskog doma Grafičar. Nakon kraćeg odmora obilazak rudnika Zrinski po planinarskoj stazi uz zaustavljanja po potrebi koje će se iskoristiti za kratke edukativne planinarske crtice koje će provoditi vodiči (kako hodati u grupi, šta nosimo u ruksaku, kako se koriste planinarski štapovi, vježbe istezanja i sl.). Nakon obilaska rudnika i povratka do doma istom stazom predviđen je poduži odmor uz okrijepu iz ruksaka na prekrasnom proplanku ispred planinarskog doma. Tko želi, dom je dobro opremljen hranom i pićem. Nakon okrjepe i odmora nastavljamo autobusom prema Medvedgradu gdje ćemo razgledati utvrdu Medvedgrad i Oltar domovine. Nakon razgledavanja istog, povratak u Koprivnicu.

 

POVRATAK

Očekivani dolazak u Koprivnicu oko 19:00.sati.

 

Ukupno oko 3 sata hoda + pauze (planinarska staza prilagođena dječjem uzrastu).

 

Cijena prijevoza autobusom

djeca godišta do 15 godina – besplatno

roditelj ili staratelj u pratnji – besplatno

 

Obzirom na dobru suradnju HPD „BILO“ i Grada Koprivnice prijavom na natječaj „Javni poziv za razvoj kapaciteta organizacija civilnog društva – prijevoz“

 

za sve sudionike izleta prijevoz je besplatan.

 

OSTALI TROŠKOVI

23 kn ulaznica u rudnik Zrinski po osobi / ulaznicu plaćaju i djeca

15 kn ulaznica na Medvedgrad po osobi / ulaznicu plaćaju i djeca

Hrana i piće iz vlastitog ruksaka

 

POTREBNA OPREMA

osnovna planinarska oprema, jednodnevni ruksak za hodanje, planinarska iskaznica, zaštita od kiše i sunca, slojevita odjeća, hrana i piće po osobnim potrebama, preporuča se pošpricati dijete sprejem protiv krpelja po tjemenu i po gležnjevima. Slobodno ponesite i rekvizite (lopta, reketi za bagminton…) za zajedničko druženje.

 

Prijave i uplata isključivo četvrtkom od 18 do 19 sati u prostoriji Društva, Šenoina 1 (podrum) najkasnije do 24.5.2018. Napomena: prijave bez uplata neće se uvažiti!

 

VODIČI

Renato Rac 098/643-542, Boris Majerus

 

U slučaju lošeg vremena izlet će se odgoditi za jesen o čemu će biti pravovremena obavijest na našim mrežnim stranicama!

 

NAPOMENA

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu te u slučaju nepredviđenih okolnosti.

 

Da bi pravovremeno osigurali prijevoz, a zbog povećanog interesa sudionici izleta mjesto u autobusu, neophodna je što ranija prijava sa adresom stanovanja za sve sudionike izleta, najkasnije do 24. svibnja 2018. odnosno do popunjenja kapaciteta.