NP Brijuni, Sisol (835 m)

SISOL (835 m) je stjenovit vrh strmih strana koji dominira u južnom dijelu hrpta Učke. Vrh je označen kamenom geodetskom oznakom, a posebno je zanimljiv dio vršnog puta preko stijena koje se nadvijaju iznad Čepinskog polja.

NACIONALNI PARK BRIJUNI se sastoji od 14 otoka arhipelaga koji spada među najljepše na Mediteranu i predstavlja jedinstvenu igru prirode i kulturno-povijesne baštine

NACIONALNI PARK BRIJUNI

SISOL – UČKA (835 m)

20. – 21. listopad 2018. godine (subota i nedjelja)

 

TEŽINA: srednje zahtjevan uspon

 

SUBOTA, 20. listopada 2018.

POLAZAK:

Autobusom u 05:00 s parkirališta kod hotela “Podravina” u Koprivnici. Vožnja preko Zagreba, zatim autoputom do Rijeke, uz zaustavljanja po potrebi. Nastavak vožnje do Brseča, rodnog mjesta Eugena Kumičića.

USPON

Iz središta Brseča vodi markirana staza do vrha Sisol. Uspon traje oko 2 sata. Na vrhu odmor, ručak iz ruksaka, slikanje te žig HPO. Nastavak puta je po grebenu te spuštanje u Plomin nakon 2-3 sata hoda, gdje nas čeka autobus.

Nakon odmora, put nastavljamo prema Pazinu, uz mogućnost zaustavljanja. Nastavak vožnje do hostela Vala u Valbandonu. Večera, noćenje.

 

NEDJELJA, 21. listopada 2018.

Doručak u 07:00 (švedski stol). Stvari stavljamo u autobus i vozimo se do Fažane. U 09:00 izlet na Veliki Brijun uz pratnju stručnog vodiča koji traje cca 4 sata, a uključuje:

 

– prijevoz brodom

– okupljanje grupe na Trgu prijateljstva i upoznavanje s programom i načinom obilaska   otoka

– obilazak otoka turističkim vlakom cca 1 sat i upoznavanje s bogatom poviješću otočja

– polusatni predah u restoranu “Školjka” prilika je za osvježenje i kupovinu suvenira

– posjet crkvi Svetog Germana iz XV. stoljeća

– fotografska izložba “J. B. Tito na Brijunima”

– posjet Mediteranskom vrtu

 

Program završava ukrcavanjem grupe na brod za Fažanu gdje nas čeka autobus.

 

CIJENA IZLETA:

prijevoz autobusom 200 kn po osobi i uplaćuje se kod prijave

večera, noćenje, doručak, boravišna taksa 185 kn

izlet na Brijune 75 kn

 

HPO:

Sisol (835 m)

 

POTREBNA OPREMA:

Osnovna planinarska oprema, čvrste planinarske cipele, štapovi za hodanje, zaštita od kiše i sunca, hrana i piće po osobnim potrebama, planinarska obilaznica i iskaznica.

 

VODIČ:

Kolar Ivana

 

Prijave i uplate četvrtkom u 18 h u prostorijama društva, najkasnije do 11. listopada 2018.

 

NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu te u slučaju nepredviđenih okolnosti.