Novigradskim stazama

BILOGORA

Nedjelja, 29. listopada 2017.

Novigrad Podravski, jedno od većih naselja u neposrednoj blizini Koprivnice, svojom bogatom poviješću i marljivim ljudima nudi pregršt tema za izlete. Cilj i ovog planinarskog pohoda novigradskim stazama je približiti samo neke od skrivenih staza kojim obiluje Novigrad i okolica.

Smjer kretanja ove godine je Virje – Novigrad Podravski.

Tako ćemo u jutarnjim satima obići brojne znamenitosti naselja Virje u nastavku dana u planinarskom smislu popeti se u virovske gorice, proći pored ribnjaka, pješačiti skrivenim stazama te na kraju puta spustiti se Novigrad preko predjela „Popov putic“. Na Miholjanskom putu u popodnevnim satima planirana je okrijepa sa bogatom ponudom koju će za nas pripremiti vrijedni novigraci.

 

TEŽINA

LAGANA PJEŠAČKA STAZA

 

VISINSKA RAZLIKA:

Ukupno oko 80 m

 

POLAZAK

Vlakom u 08:14 sati sa glavnog željezničkog kolodvora u Koprivnici. Doći 15 minuta ranije da se stigne kupiti povratna karta (cijena povratne karte oko 33kn)

Dolazak vlakom u Virje gdje nam se priključuje planinarska skupina iz Novigrada. Planirani obilazak brojnih znamenitosti i muzeja u centru naselja Virje. Nastavak trase preko virovskih vinograda uz planirani posjet privatne etno zbirke. Nakon kratkog odmora i razgledavanja, nastavak trase u smjeru Miholjanca  do ribnjaka. Napuštamo virovsko područje te prvo šumskim stazama dolazimo na vinorodni predio iznad Novigrada tkz. „Popov putić“, te se spuštamo na Miholjanski put gdje je planirana poduža stanka i okrjepa.

 

POVRATAK

Silazak u centar Novigrada i obilazak prostorije planinarske skupine iz Novigrada uz razgledavanje stalne postave planinarskih fotografija. Polazak na željezničku stanicu u Novigradu i povratak u Koprivnicu.

 

Polazak vlaka prema Koprivnici sa željezničke stanice u Novigradu u 20:01.

 

Ukupno oko 6,5 sati laganog hoda + pauze.

 

KOTIZACIJA

20 kn, plaća se prilikom prijave, osigurava ručak i okrjepu na lokalitetu Novigrad Podravski

 

POTREBNA OPREMA

osnovna planinarska oprema, sklopivi štapovi za hodanje, jednodnevni ruksak, zaštita od kiše i hladnoće, slojevita odjeća, gamaše po želji, tokom dana hrana i piće iz ruksaka po osobnim potrebama, okrjepa u popodnevnim satima osigurana.

Prijave četvrtkom u 18 sati u prostoriji Društva, Šenoina 1 (podrum) najkasnije do 26.10.2017.

 

VODIČ

Renato Rac, 098/643-542

 

NAPOMENA

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu te u slučaju nepredviđenih okolnosti.