Novigradskim stazama

izvor: arhiva fotosekcije

NOVIGRADSKIM STAZAMA

10. JUBILARNI POHOD

Nedjelja, 07. srpnja 2019.

Novigrad Podravski, jedno od većih naselja u neposrednoj blizini Koprivnice, svojom bogatom poviješću i marljivim ljudima nudi pregršt tema za izlete.

Već 10. godina obilazimo skrivene ali vrlo interesantne staze i znamenitosti u Novigradu i užoj okolici.

Za ovaj jubilarni 10. pohod pripremljen je bogati program sa brojnim sadržajima te Vas pozivamo da u ugodnoj šetnji upriličite ovaj dan. Program je pripremljen u sklopu obilježavanja Dana Općine Novigrad Podravski i sufinanciran od strane Općine Novigrad.

 

TEŽINA:

LAGANA PJEŠAČKA STAZA

 

VISINSKA RAZLIKA:

ukupno oko 80 m

 

POLAZAK:

vlakom u 08:14 sati sa glavnog željezničkog kolodvora u Koprivnici. Doći 15 minuta ranije da se stigne kupiti povratna karta (cijena povratne karte oko 33kn – kupuje se karta za brzi vlak do Virja, povratak putnički iz Novigrada!)

Dolazak vlakom u Virje gdje nas dočekuje planinarska skupina iz Novigrada i vrši transfer autima do Novigrada. Kraći odmor u centru Novigrada dok se svi ne okupe te obilazak prostorije planinarske skupine iz Novigrada uz razgledavanje prigodne postave planinarskih fotografija. Polazak na pohod u 09:30 preko predjela “Popov putic”, te se spuštamo u Miholjance gdje se nalazi nekad poznato izletište Fratrov zdenac. Na samom izvoru potoka Zdelja sagrađen je kip fratra te oko njega uređen pristup izvoru.  Nakon podužeg odmora i okrijepe nastavljamo preko šumskog predjela rubnim južnim dijelom novigradskih vinograda do potoka Komarnica. Prelazak istog te dolazak do lovačkog doma gdje završava naš pohod. Nakon odmora za grupu koja želi osiguran obilazak “novigradskog podzemlja”, za koje je neophodna naglavna svjetiljka. Ulazak u podzemni tunel nije opasan i nije, osim naglavne svjetiljke, potrebna dodatna oprema.

U lovačkoj kući osiguran je obrok te bogat kulturno-umjetnički program. Svaki sudionik dobiva na dar prigodnu majicu pohoda. Zajedničko druženje do kasnih popodnevnih sati.

 

POVRATAK:

Prijevoz autima na željezničku stanicu u Novigradu i povratak u Koprivnicu.

Polazak vlaka prema Koprivnici sa željezničke stanice u Novigradu u 20:01.

Ukupno oko 6 sati laganog hoda pretežno šumskim predjelom + pauze.

 

KOTIZACIJA:

20 kn, plaća se prilikom prijave, osigurava nužne troškove pohoda.

 

POTREBNA OPREMA:

osnovna planinarska oprema, sklopivi štapovi za hodanje, jednodnevni ruksak, zaštita od kiše i sunca, slojevita odjeća, tokom dana hrana i piće iz ruksaka po osobnim potrebama, okrjepa u popodnevnim satima osigurana.

 

Prijave četvrtkom u 18 sati u prostoriji Društva, Šenoina 1 (podrum) ili na dan pohoda.

 

VODIČ:

Renato Rac, 098/643-542

 

NAPOMENA:

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu te u slučaju nepredviđenih okolnosti.