Noršićka Plešivica (721 m) i gradina Tuščak (602 m)

Noršička Plešivica je zaobljen travnati vrh na zapadnom rubu Samoborskog gorja. Zahvaljujući svom izdvojenom položaju i livadi na vrhu, izvanredan je vidikovac.Lijepo se vide Medvednica, Japetić, Oštrc i Zečak.

Gradina Tuščak nalazi se na šumom obraslom hrptu Tuščaka iznad doline Bregane. Za stari grad ima vrlo malo podataka. Pretpostavlja se da je podignut krajem 12. i početkom 13. stoljeća, a da je u 14. već bio ruševina.

Samoborsko gorje

14. listopada 2017., subota

VISINSKA RAZLIKA

od 100 do 200 m

TEŽINA: Lagana staza

POLAZAK

6.00 sati od hotela Podravina u Koprivnici. Stajanje prema potrebi.

Predviđen dolazak je oko 9.00 sati u selo Osredek

 

USPON I SILAZAK

Od sela Osredek do gradine Tuščak je oko 1.30 sati hoda + pauze. Povratak istim putem do autobusa te odlazak u Noršić Selo te 30 minutni uspon na Noršićku Plešivicu. Povratak istim putem do autobusa.

 

POVRATAK

Oko 20 sati

 

CIJENA IZLETA

80,00 kn za članove HPD Bilo, a za članove ostalih društava 100,00 kn

 

PRIJEVOZ

Autobus

 

POTREBNA OPREMA

Osnovna planinarska oprema, zaštita od padalina i hladnoće, rezervna odjeća, hrana i piće iz ruksaka

 

HRVATSKA PLANINARSKA OBILAZNICA

Gradina Tuščak i Noršićka Plešivica

 

Vodič

Ivan Burić 098 374 831

 

VAŽNO: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu te u slučaju nepredviđenih okolnosti