Ludbreška obilaznica 2019

izvor: arhiva fotosekcije

LUDBREŠKA OBILAZNICA

06. siječnja 2019., nedjelja

Kalničko gorje

Ludbreška planinarska obilaznica novi je planinarski put na bregovitom podrucju u okolici grada Ludbrega. Trasa obilaznice je kružnog oblika, a sastoji se od 7 dionica te 8 kontrolnih točaka. Obilazak započinje i završava u središtu Ludbrega, kod kružnica Centra svijeta, a pored izdašnog arheološkog nalazišta iz doba starog Rima, koje još uvijek nije u potpunosti istraženo. Zadnja kontrolna točka je kod poznatog Svetišta predragocjene krvi Kristove, udaljenog 5 minuta hoda od početka obilaznice. Preostalih 6 kontrolnih točaka nalazi se na sjevernim, zadnjim obroncima Kalnickog gorja, južno od Ludbrega.

VISINSKA RAZLIKA

ukupni zbroj visinskih razlika je manji od 500 metara.

 

TEŽINA

srednje teška staza

 

POLAZAK: 08:00 kod hotela Podravina. Dolazak u Ludbreg oko 08:30 sati

 

Plan pohoda:

 

– 08:00 h – Doček sudionika pićem i obrokom dobrodošlice, prijave

– 08:50 h – Zajednička fotografija

– 09:00 h – Polazak na pohod od KT 8 (Svetište PKK)

– oko 13:00 h – 2. veća okrijepna točka u Gracima, blizu KT 4 (otprilike na polovici puta nakon 3,5 sati hoda) – klijet Renate Šumiga-Graci

– 14:00 – 17:00 – Degustacija vina u Vinskom podrumu Makar, Sigečak (20 – 25 kn), uz mogućnost kupnje kvalitetnih Ludbreških vina (odmah ispod KT 7, na stazi s lijeve strane)

– 15:00 – 17:00 – Dolazak u Ludbreg, posluživanje graha/gulaša u sali hotela Amalija (kod KT1 , odnosno kod kružnica Centra svijeta), podjela priznanja i značaka za prijeđeni put, druženje uz zabavu, muziku i ples!

 

Participacija troškova iznosi 30,00 kn. U participaciju troškova uključeno je: piće dobrodošlice, obrok dobrodošlice, piće i narezak u Gracima, topla večera na kraju puta u Ludbregu (grah/gulaš) te troškovi osiguranja (HGSS-a).

 

POVRATAK: oko 20:00 sati.

 

CIJENA IZLETA

40,00 kn prijevoz + 30,00 kn participacije za članove “Bila”, a za članove drugih društava participacija iznosi 60,00 kn.

 

PRIJEVOZ: autobus

 

VODIČ: Ivan Burić 098 374 831

 

VAŽNO: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta, s obzirom na objektivne okolnosti na terenu te u slučaju nepredviđenih okolnosti.