Gorski kotar: Okrugljak (886m) i Špičasti vrh (702 m)

Okrugljak // foto: www.highonsteep.com
Okrugljak // foto: www.highonsteep.com

Okrugljak je šumovit vrh, prepoznatljiv po stožastom obliku koji dominira u sjeveroistočnom dijelu Gorskog kotara. Vrh je u potpunosti obrastao šumom pa s njega nema vidika.

Špičasti vrh je vrlo atraktivan vrh i vidikovac nad dolinom Kupe koji je ime dobio po svojim strmim stranama. Nalazi se na grebenu koji ga povezuje s Levešnim vrhom, a odlikuje se neobično lijepim vidicima na dolinu Kupe.

Gorski kotar: Okrugljak (886 m) i Špičasti vrh (702 m)

7. listopada 2018.

TEŽINA IZLETA

K2-T1

 

VISINSKA RAZLIKA

400 m

 

Polazak iz Koprivnice u 5.00 h s parkirališta kod hotela Podravina. Vožnja autobusom autocestom uz jednu kraću pauzu do Vrbovskog, a dalje za Brod Moravice i do mjesta Male Drage gdje započinje uspon. Uspon i silazak oko 3 sata + pauze.

Nakon povratka do busa vožnja do naselja Moravička sela, te uspon na drugi vrh tog dana, Špičasti vrh. Uspon i silazak oko 2,5 sata + pauze.

Prema vremenskim uvjetima i tempu hoda grupe, moguć posjet po povratku slikovitom goranskom selu Lukovdol, rodnom mjestu Ivana Gorana Kovačića.

Povratak u Koprivnicu oko 21 h.

 

PRIJEVOZ

Autobus

 

CIJENA PRIJEVOZA AUTOBUSOM

150 kn po osobi.

 

POTREBNA OPREMA

Planinarska, osobna i zdravstvena iskaznica, osnovna planinarska oprema (čvrste pl. cipele), štapovi za hodanje, zaštita od sunca, kiše i hladnoće, vode i hrane prema osobnim potrebama, u slučaju kiše rezervna odjeća koja se vozi u autobusu!

 

ŽIGOVI HPO

Okrugljak, Špičasti vrh

 

Vodič

Renato Rac, 098 643-542

 

Prijave i uplata isključivo četvrtkom od 18 sati u prostoriji Društva, Šenoina 1 (podrum) najkasnije do 4.10.2018.

 

Zbog vremenskih prilika program izleta se može promijeniti ili odgoditi za bolja vremena.

 

NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu te u slučaju nepredviđenih okolnosti.

U slučaju lošijeg vremena izlet se ne odgađa jedino je moguća korekcija trase i lokacija o čemu će odluku radi sigurnosti planinara donjeti vodič, u slučaju nevremena izlet se odgađa o čemu će pravovremeno biti obavjest.