Fotografije s planinarsko književne večeri “Planine nadahnjuju”

U nizu programa koje provodi uz 175. obljetnicu Matice hrvatske organizirana je i planinarsko-književna večer “Planine nadahnjuju 2”  u organizaciji Koprivničkog ogranka Matice hrvatske i Hrvatskog planinarskog društva “Bilo” Koprivnica.

Svrha je ove večeri bila zajedničkim snagama matičara i planinara uspostaviti “Bilogorsku knjževno-planinarsku stazu od A. Nemčića do F. Galovića i P. Preradovića” u dužini od 30 km, a po uzoru na  1. književno-planinarsku stazu u Hrvatskoj u okolici Zadra inspiriranu romanom Petra Zoranića
“Planine” (1536.).

U programu su sudjelovale planinarke Marica Filipčić s osvrtom na rad HPD “Bilo” s predškolskim uzrastom, Tamara Telic s kratkim osvrtom na Društvo i Dunja Lukavečki čije su se fotografije prikazivale tijekom večeri. Od članova Matice hrvatske Marija Hegedušić i Katica Rajić su nam čitale svoje stihove te Ivan Picer koji nam je čitao Galovićeve (ne)dovršene pjesme koje je sam dovršio.

Program večeri vodio je Dražen Ernečić, predsjednik Koprivničkog ogranka Matice hrvatske, a da večer ne ostane samo na govorima i čitanju stihova pobrinuo se duet Bemian koji nam je izveo nekoliko uglazbljenih stigova F. Galovića i P. Kanižaja.

Fotografije: Neven Adamović

The gallery was not found!