“Bilo” na Europskom tjednu kretanja

Tijekom Europskog tjedna kretanja vrijeme nam nije išlo na ruku, pa smo određene aktivnosti morali odgoditi za neke ljepše i suhe dane. Šetnju s “Bilom” odradili smo usprkos vremenskim nedaćama, a dio aktivnosti s djecom predškolske dobi odradili smo naknadno.

Šetnja s “Bilom”

Bilovci spremni za šetnju povodom Europskog tjedna kretanja
Bilovci spremni za šetnju

Par hrabrih članova Društva koje nije uplašila ova kiša sastalo se u 17 sati na Zrinskom trgu kako bi obišli staze zdravlja u okviru obilježavanja Europskog tjedna kretanja 2017.

Udaranje žiga u prigodnu karticu
Žigosanje

Nakon kratke šetnje od pola sata druženje se nastavilo u prostorijama Društva, gdje su naši šetači žigove udarili u kartončić koji smo posebno pripremili na temu kretanja i zdravlja.

Hvala Hansu, Miri, Jadranki, Kseniji, Mariji, Štefaniji, Branki i Krešimiru što su došli. Šetnji gradom Koprivnici pridružila se i buduća nova članica Goga, što nas je posebno obradovalo.

Aktivnosti s dječjim vrtićima “Igra” i “Zvijezdice”

HPD “BILO” Koprivnica je, u suradnji s privatnim dječjim vrtićem “IGRA”, skupinom djece “BALONČIĆI”, pod vodstvom Marice Filipić organiziralo, povodom Dana zaštite ozonskog omotača, druženje u prostorijama dječjeg vrtića, a sve to u sklopu Europskog tjedna kretanja 2017. g.

Uz vesele igre i pozdrave pjevanjem pjesmica o jeseni, djeca su zainteresirano pogađala što je sve u Maričinom planinarskom ruksaku i što sve treba planinaru kada ide na planinarski izlet. Tijekom boravka u prirodi i razgovorom o vođenju brige o zaštiti i očuvanju prirode, zaključili smo da jedino tako štitimo ozonski omotač.

Veliko iznenađenje je bilo postavljanje šatora u dvorištu dječjeg vrtića, u čemu su Marici pomagala djeca, nakon čega su svi istovremeno, od velikog veselja, htjeli ući u šator.

Marica je i s dječjim vrtićem “ZVIJEZDICE”, skupinom djece “MEDENJACI I PČELICE”, organizirala izlet do šumarske kućice na Rajčevici, također u sklopu Europskog tjedna kretanja 2017. g.

Uz zajedničko druženje na svježem zraku,  kroz vesele dječje igre pod  nazivom “Pozdrav jeseni” te šetnjom planinarskom stazom do najvišeg vrha Bilogore – Stankovog vrh (309 mnv), uz edukaciju o zelenim površinama te o zaštiti ozonskog omotača uspješno smo obilježili ETK 2017.g.

Zahvaljujući suradnji Šumarije Koprivnica, zajedničko druženje se nastavilo uz logorsku vatru te pečenje kestena i jegera.