Begunjščica

begunjščica
Begunjščica // izvor: slovenia-trips.com

Begunjščica je planina u planinskom lancu Karavanki, istočno od Stola, najvišeg vrh Karavanki. Najviši vrh Begunjščice je Veliki vrh koji s visinom od preko 2000 m pruža prekrasan pogled na središnju Sloveniju, posebno na triglavski dio Julijskih alpi i Bledsko jezero.

Begunjščica (2060 m)

KARAVANKE

20.- 21.07.2019., subota i nedjelja

 

VISINSKA RAZLIKA

1000 m

 

TEŽINA

Zahtjevna staza (strm i naporan uspon i silazak s 4-5 sati dnevnog hodanja, što zahtjeva dobru fizičku spremnost)

 

POLAZAK

U 6.00 sati s parkirališta kod hotela „Podravina“. Putovanje od Koprivnice do Ljubelja gdje ćemo započeti uspon. Putem stajanje za kavu.

 

USPON

(oko 4 sati + odmor) Od parkirališta u mjestu Ljubelj krećemo preko Koče na Prevalu (1311m) do našeg cilja, vrha Begunjščice (2060 m). Nakon uspona silazimo do Roblekovog doma na Begunjščici (1657m) gdje noćimo.

 

SILAZAK

(3,5 sata + odmor) Od Roblekovog doma na Begunjščici spuštanje sjevernom stranom Begunjščice do Doma na Zelenici (1536 m) i nakon toga do naselja Ljubelj. Povratak u večernjim satima.

 

CIJENA IZLETA

za članove 200 kn

 

PRIJEVOZ

automobilom – max. 3 auta, 12 planinara

 

POTREBNA OPREMA: osnovna planinarska oprema (čvrste pl. cipele), kaciga, štapovi za hodanje, zaštita od sunca, kiše i hladnoće, čeona lampa, dovoljno vode i hrane, planinarska iskaznica, putovnica, (komplet za samoosiguranje po želji)

 

DOM

Roblekovog doma na Begunjščici (1657m)- opskrbljen

 

SPP: Begunjščica – Veliki vrh (2060 m), Roblekov dom na Begunjščici (1657 m), Planinski dom na Zelenici (1536 m)

 

Prijave i uplate vodiču najkasnije do 18.07. četvrtkom u 18.00 sati u prostoriji Društva, Šenoina 1 (podrum)

 

VODIČ

Boris Majerus

 

NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu te u slučaju nepredviđenih okolnosti.