Austrija – Eisenerzer Reichenstein 2165 m

Leopoldsteinersee / Foto: Mladen Pandurić

[PROMJENA TERMINA] Sekcija visokogorskih planinara vodi sve zainteresirane planinare na atraktivni jednodnevni planinarski izlet u Austriju.

Austrija – Eisenerzer Reichenstein 2165 m

18. studenoga 2018.

 

Vordernberg – Präbichl – Eisenerz – Leopoldsteinersee – Eisenerzer Reichenstein 2165 m

 

Ovo nije visokogorska tura, ovo je atraktivni planinarski izlet za koji nije potrebna specijalna visokogorska oprema i kondicija.

Uspon traje 3 – 3,5 sati hoda – djelomično dosta strmo po kamenoj stazi s prekrasnim vidicima na sve strane. Planinarska kuća je zatvorena, zato je izlet samo jedan dan i osim prijevoza (oko 100 kn po osobi) nema drugih troškova.

POLAZAK

Iz Koprivnice u 4.30 sati ispred prostorije društva.

POVRATAK

U Koprivnicu oko 21.00 sati  (3.5 sata vožnje u jednom pravcu).

Voze dva auta max. 9 planinara (požurite s prijavama).

Obavezna planinarska oprema

Planinarske gojzerice, planinarski štapovi, 2 para rukavica, kapa, planinarska lampa, zaštita od sunca (naočale, krema), zaštita od vjetra, hladnoće i kiše. Hrana i piće iz ruksaka,trgovine su nedjeljom zatvorene.

Jutarnja temp. od -2°C do +5°C, popodnevna od +8°C do +13°C.

 

Sve ostale detalje i informacije možete dobiti od vodiča.

Prijave za ovaj planinarski izlet prima Ružica Nestić – tel. 098 770 315

 

VODIČ

Mladen Pandurić

Tel 0043 664 50 777 07 e-mail mladen.panduric@gmx.at

 

NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu te u slučaju nepredviđenih okolnosti.