4. Renesansni planinarski pohod

Renesansni festival // izvor: klikaj.hr // foto: Mirko Hanžeković

Ovaj izlet je planiran za obilazak dijela Koprivničkog planinarskog puta koji održava HPD ”BILO”, te se programom uklapa u 12. Renesansni festival, najveću povijesnu manifestaciju u ovom dijelu Europe.

Po svojoj visini Bilogora je najmanja, ali prostranstvom jedna od najvećih naših gora. Premda se u geografskom smislu ubraja među humije, zbog svoga je položaja usred prostrane ravnice prilično uočljiva. Pruža se u smjeru sjeverozapad-jugoistok povezujući planine Hrvatskog zagorja i Požeško gorje, a proteže se poput bila u dužinu od 80 km. Vrlo je pravilnog reljefa. Njezino jasno izraženo bilo blago se spušta na južnu stranu, a malo strmije na sjevernu stranu. Najviši joj je vrh Stankov vrh visok 309 m.

KOPRIVNIČKI PLANINARSKI PUT: KT 6 – KT 4

25. kolovoz 2018. subota

 

 

VISINSKA RAZLIKA

170 m

 

TEŽINA

Sveukupno oko 5 sati laganog hoda

 

POLAZAK

Okupljanje u 7.40 na željezničkom kolodvoru Koprivnica. Molimo da dođete na vrijeme kako bismo svi stigli kupiti kartu za vlak do Koprivničkih Bregi koji polazi u 8,14.

 

USPON

Od Bregi krećemo trasom KPP oko pola sata do KT6 u kafiću Glogovac gdje je prva stanka za kavu i udaranje žigova. Nakon toga uspon do Planinarske kuće „Anin vrh“ gdje je odmor za ”gablec”, pa nastavak do Stankova vrha, KT 5 (309 m). Ukupno oko 2 sata hoda.

Kod Planinarske kuće „Anin vrh“ postoji mogućnost pripreme planinarskog obroka na žaru (iz vlastitog ruksaka) pa po želji ponesite kobasicee, jeger, slaninu…

 

SILAZAK

Nakon odmora  krećemo preko Rajčevice i Bila (KT4) (294 m) te se spuštamo u naselje Jagnjedovac. Ukupno oko 2,5 sata hoda.

Prema broju prijavljenih sudionika moguć organizirani povratak busom od Jagnjedovca do Koprivnice.

Završetak obilaska na Gradskim bedemima. Nastavak druženja i obilazak Renesansnog festivala u vlastitoj režiji prema željama i interesu svakog pojedinca.

 

POVRATAK

oko 15.00

 

CIJENA KARTE ZA VLAK KC- KC BREGI

17,40 kn

 

AKONTACIJA

10 kn (uključuje nužne troškove pripreme obilaska, te flaširanu vodu kod Pl. kuće Anin vrh)

 

POTREBNA OPREMA

planinarske cipele, štapovi, zaštita od kiše, hrana i napici po potrebi

 

HPO

Stankov vrh (309 m)

 

Na redovnim sastancima četvrtkom ili u toku izleta možete kupiti Dnevnik Koprivničkog planinarskog puta za utiskivanje žigova kontrolnih točaka po cijeni od 30 kn.

 

VODIČ

Ivica Kušek – Hans 091 251 05 71

 

NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu te u slučaju nepredviđenih okolnosti.