3. Renesansni planinarski pohod

KOPRIVNIČKI PLANINARSKI PUT: KT 6 – KT 4

26. kolovoz 2017., subota

 

Ovaj izlet je planiran za obilazak dijela Koprivničkog planinarskog puta koji održava HPD ”Bilo”, te se programom uklapa u 12. Renesansni festival, najveću povijesnu manifestaciju u ovom dijelu Europe.

Po svojoj visini Bilogora je najmanja, ali prostranstvom jedna od najvećih naših gora. Premda se u geografskom smislu ubraja među humije, zbog svoga je položaja usred prostrane ravnice prilično uočljiva. Pruža se u smjeru sjeverozapad-jugoistok povezujući planine Hrvatskog zagorja i Požeško gorje, a proteže se poput bila u dužinu od 80 km. Vrlo je pravilnog reljefa. Njezino jasno izraženo bilo blago se spušta na južnu stranu, a malo strmije na sjevernu stranu. Najviši joj je vrh Stankov vrh visok 309 m.

 

VISINSKA RAZLIKA

170 m

 

TEŽINA

Sveukupno oko 4 sati laganog hoda

 

POLAZAK

Okupljanje u 7.40 na željezničkom kolodvoru Koprivnica. Molimo da dođete na vrijeme kako bismo svi stigli kupiti kartu za vlak do Koprivničkih Bregi koji polazi u 8,07.

 

USPON

Od Bregi krećemo trasom KPP oko pola sata do KT6 u kafiću Glogovac gdje je prva stanka za kavu i udaranje žigova. U Glogovcu ćemo također posjetiti prostorije Udruge žena Glogovac koje će nam kratko prezentirati svoje bogato djelovanje. Nakon toga uspon do Stankova vrha, KT 5 (309 m). Ukupno oko 2 sata hoda.

Kod Šumarske barake nedaleko Stankova vrha je odmor za ”gablec”. Tamo postoji mogućnost pripreme planinarskog obroka na žaru (iz vlastitog ruksaka) pa, po želji, ponijeti kobase, jeger, špek…

Kratki prigodni program povodom Renesansnog festivala (prezentacija festivala, renesansne igre). Organizator osigurava sok i vodu na lokaciji kod Šumarske barake te vatru.

 

SILAZAK

Nakon odmora  krećemo preko Rajčevice i Bila (KT4) (294 m) te se spuštamo u naselje Jagnjedovac. Ukupno oko 2 sata hoda.

Prema broju prijavljenih sudionika moguć organizirani povratak busom od Jagnjedovca do Koprivnice.

Završetak obilaska na Gradskim bedemima. Nastavak druženja i obilazak Renesansnog festivala u vlastitoj režiji prema željama i interesu svakog pojedinca.

 

POVRATAK: oko 14.00                              CIJENA KARTE ZA VLAK: 17,40 kn

 

AKONTACIJA

10 kn (uključuje nužne troškove pripreme obilaska, te flaširanu vodu na Stankovom vrhu)

 

POTREBNA OPREMA

planinarske cipele, štapovi, zaštita od kiše, hrana i napici po potrebi

 

VRH u Hrvatskoj planinarskoj obilaznici: Stankov vrh (309 m)

Na redovnim sastancima četvrtkom ili u toku izleta možete kupiti Dnevnik Koprivničkog planinarskog puta za utiskivanje žigova kontrolnih točaka po cijeni od 30 kn.

 

VODIČ

Ivica Kušek – Hans 091 251 05 71

 

VAŽNO: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu te u slučaju nepredviđenih okolnosti.

 

3. Renesansni planinarski pohod