25. Kestenijada

Iza nas je organizacija još jedne Kestenijade te smo veoma ponosni što se veliki broj zaljubljenika u prirodu okupio u subotu (07. listopada 2017. godine) kod naše planinarske kuće “Rudi Jurić” na 25. po redu susretu planinara u Podravini.

Bio je to prekasan jesenski dan kao stvoren za šetnju kroz prirodu. Nakon što su planinari vlakom došli do Subotice Podravske, uslijedilo je nešto manje od 2 sata hoda do planinarske kuće na koti 295 m, poznate “druge barake”, gdje je druženje nastavljeno uz pečene kestene, glazbu, ples, popularnu tombolu i kolače koje su pripremile vrijedne članice “Bila”.

Kestenijadi su prisustvovali: PD “Ludbreg“, HPD “MIV“ iz Varaždina, HPD “Međimurje“, HPD “Garjevica“ iz Čazme, PD Ivanec, PD Naftaplin i PD Medveščak iz Zagreba te HPD “Bilogora“ iz Bjelovara. Bili su tu i članovi Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije, Udruge za pomoć osobama s intelektualnim poteškoćama “Latice“, kao i članice Udruge umirovljenika Koprivnica.

Na prekrasnom su danu uživali i najmanji zaljubljenici u prirodu, ujedno i najmlađi članovi HPD “Bilo“: djevojčice i dječaci OŠ Sokolovac, OŠ Koprivnički Ivanec, OŠ Rasinja i po prvi puta OŠ Braće Radić.

Ivica Kušek dodjeljuje zahvalnicu Branki Vrabec
Ivica Kušek dodjeluje zahvalnicu Branki Vrabec

Predsjednik Društva, Ivica Kušek, podjelio je svim planinarskim društvima i udrugama priznanja za sudjelovanje u 25. planinarskoj Kestenijadi, a posebna zahvalnica uručena je gospođi Branki Vrabec za velikodušnu donaciju Društvu koja nam omogućuje da slijedeću kestenijadu organiziramo na novoj lokaciji.

HPD “Bilo“ želi zahvaliti svim planinarskim društvima i udrugama na posjeti, kao i vlastitim članovima koju su pomogli u organizaciji drage nam manifestacije. Posebna zahvala našim sponzorima: Hangar 18 d.o.o., Frizerski salon “Ana“, Trgovački obrt “Šport – Žagar“, Podravka d.d., Optika Vazdar, Frizerski salon “Tanja“, Vinarija Zlatko Sonenšajn, Agro-kuća d.o.o., Trgovina Perla, Medičarna Špičko, Trgovina Vit – Commerce d.o.o., Trgovački centar Frankol, Ljekarana Hajdinjak, Bit-promet d.o.o., Trgovina “Hellino“, Trgovina “Lollipop“, tvrtki Sygenta, Turističkoj zajednici Grada Koprivnice, Udruzi za pomoć osobama s intelektulanim poteškoćama “Latice“ te Ogranku Matice Hrvatske iz Koprivnice.

 

Vidimo se i druge godine!

 

Tekst: Tamara Telic

Fotografije: Dunja Lukavečki i Neven Adamović